Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, sorki że taka pierdoła, ale czy jest jakas inna możliwość zapalenia środkowej lampki oświetlenia wnętrza podczas jazdy niż jej włączenie środkowym przyciskiem razem z lampką przy lusterku z przodu??

pomijam fakt, że zaoszczędzono lampek w porównaniu z E39, ale to ze nie można włączyć samej środkowej podczas jazdy w nocy to aż przegięcie, chyba że po prostu trochę techniki i się pogubiłem :mrgreen: :norty: :roll:

Opublikowano

a no widzisz - u mnie dzieci chcą coś tam poszukać i żeby im włączyć światło to muszę palić i to z przodu co na dłuższą mete jest denerwujące...

kurcze no to trochę niedopatrzenie jakieś chyba inzynierów z BMW

A lepsze wersje 3-er mają np. takie lampki do czytania przy uchytach na ręce (tak jak to było w e39)? dało by radę to "dołożyć"?

P.S. to druga rzecz, po uchwytach na kubki, której mi zaczyna brakować w porównaniu z e39 :mad2: :mad2:

Opublikowano
Aż dzisiaj z czystej ciekawości patrzyłem jak to jest u mnie. Zapalam oświetlenie podsufitowe zarówno tylne jak i przednie oddzielnie. Także nie wiem czego u Was jest inaczej? :/
Opublikowano
no ale ja na tylnej lampce nie widzę żadnego przycisku :roll: :x

Czyli wszystko jasne :) - u mnie są po 3 guziczki zarówno w lampie przedniej i tylnej (czyli 1 - lampa główna - i dwa guziczki odpowiadające za oświetlenie do czytania).

Pzdr.

Opublikowano

ooo to znaczy że masz bardziej wypasioną lampkę :mrgreen: :norty:

musze poszukać zaraz na alledrogo czy gdzieś, bo pewnie kable są tylko wystarczy podmiankę zrobić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W kolegi przerabiałem temat. Nie ma kabli poza zasilaniem sterowanym z lampki przedniej (która ma inną wtyczkę) więc trzeba całą wiązkę dorzucic. Nie jest to skomplikowane ale trochę zabawy jest. Najprościej wypuścić sygnały z lampki przedniej i podpiąć pod nową tylną. Tu jest taka lampka tylna : http://moto.allegro.pl/bmw-1-e81-e82-e87-3-e90-e91-e92-lampka-kabiny-i1806284805.html. lub pozycja 12 tu: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VB31&mospid=48483&btnr=63_0911&hg=63&fg=30.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
ooo to znaczy że masz bardziej wypasioną lampkę :mrgreen: :norty:

musze poszukać zaraz na alledrogo czy gdzieś, bo pewnie kable są tylko wystarczy podmiankę zrobić

Na to wygląda :) hehe :norty:

Pzdr.

Opublikowano
to lepsze oświetlenie wnętrza to nic innego jak inne wyposażenie auta - light package -oprócz większej ilości lamp na podsufitce i oddzielnego ich włączania, oświetlenie nóg, drzwi i klamek z zewnątrz
Opublikowano
to lepsze oświetlenie wnętrza to nic innego jak inne wyposażenie auta - light package -oprócz większej ilości lamp na podsufitce i oddzielnego ich włączania, oświetlenie nóg, drzwi i klamek z zewnątrz

Dokładnie pakiet oświetlenia to 'daje'.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no ale ja na tylnej lampce nie widzę żadnego przycisku :roll: :x

Czyli wszystko jasne :) - u mnie są po 3 guziczki zarówno w lampie przedniej i tylnej (czyli 1 - lampa główna - i dwa guziczki odpowiadające za oświetlenie do czytania).

Pzdr.

U mnie też są po trzy przyciski do oświetlania i jest wystarczająco dobrze. W ogóle dużo jest tych lampek : pod nogami, na dole w drzwiach, pod klamkami (na zewnątrz). W E46 trochę mi tego brakowało.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

no tak czyli po prostu "pakiet oświetlenia"

miałem to w e39 i nawet nie wiedziałem ze mi tego zabraknie :cry2: :cry2:

jak to jednak od dobrego się trudno odzwyczaić :mad2:

co do montażu to mogli cholera kabelka nie żałować - ech Ci księgowi

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Sie ma chłopaki odnośnie oświetlenia ja nawet nie mam tych w stopach a bardzo bym chciał wiecie jak to zamontować a konkretnie chodzi mi który kabelek za to odpowiada bo zaslepka jest tylko dość dużo kabli tam biegnie i nie widzę tam żadnej wtyczki żeby się podłączyć. Pomóżcie.