Skocz do zawartości

Samochód nie wchodzi na obroty podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z silnikiem 2.0 12v silnik podczas jazdy nie wchodzi na obroty tak jakby nie palił na jeden lub 2 cylindry na postoju do 2 tys. przerywa powyżej wchodzi na obroty jeżeli pomału dodaje gaz osiąga swoje maksymalne obroty bez problemu jeżeli dodam szybko gazu z problemem wchodzi na obroty.

Do dyspozycji mam sprawne bmw przekładałem z niej przepływomierz silniczek krokowy kopułkę z kablami i czujnik położenia wału mierzyłem sprężanie na wszystkich cylindrach pokazywało 13-14 silnik jest po wymianie pierścieni panewek uszczelki pod głowicą i uszczelniaczy zaworowych przed wymiana tak samo się działo.

Dźwigienki zaworowe w słabym stanie na jednej ustawiłem luz 35 bo nie da rady go zmniejszyć do 25 wałek rozrządu w stanie dobrym. Samochód na gazie i benzynie zachowuje się tak samo.

Czy to nie wchodzenie na obroty może być spowodowane zużytymi dźwigienkami czy miał ktoś taki problem?

Z góry dzięki!

Opublikowano
Problem naprawiony po 2 tygodniach wymieniania niepotrzebnego badziewia okazało się ze jedna świeca miała przebicie przy dokręcaniu pękla porcelanka ale dzięki za chęci koledzy .