Skocz do zawartości

318tds dziwne drgania podlogi nie spotykane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam was mam naprawdę dziwny problem jestem wlascicielem 318 tds gdy jade samochodem po autostradzie i zmieniam pas ruchu podloga drzy auto wpada w wibracje przy predkosci od 100km/h wyprostuje kierownice i jest ok to niejest zwiazane z hamulcami lozyska zmienialem 10 tys km temu plym w zbiornizku zalany do max mam nadzieje ze ktos zna rozwiazanie na moj problem

_______

Poprawiłem za Ciebie tytuł pierwszy i ostatni raz. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie, o ile nie zapoznasz się z formatem tytułowania wątków właściwym dla tego działu! /mattiss

Opublikowano
tak samo się dzieje to nie jest drganie kierownicy czujesz (kierownica nie drży) ja to czyje na podlodze mozliwe ze to tlumik??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To że zmieniałeś hamulce i łożyska nie znaczy że nie mają zwiasku. Jak założyłeś tanie łożysko to moze już padło. Może byćto tłumikm znaczy sie ze oberwał sie i gdzieś dotyka to karoseri ale by nie miało nic wspolnego z prędkości. A jak jedziesz po norlanej drodze to tego nie ma?? Tylko autostrada??
Opublikowano
Przyjrzyj się tulejom wahacza przedniego i sprawdż czy sworznie nie mają luzu ,mam to samo i wina leży po stronie tych właśnie elementów zawieszenia.Wystarczy gwałtowny ruch kierownicą i wszystko wraca do normy.Za kilka dni wymieniam bo siara tak jeżdzic.