Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, orientujecie się, czy to badziewie już działa?

Swoją drogą jak to jest - wyliczają średnią prędkość i odpowiednio mandat za każdy odcinek osobno? sumarycznie? zna ktoś jakieś szczegóły? Jedyna fajna droga w Małopolskim i zrobili tam taką dupozę :duh:

Opublikowano
Panowie, orientujecie się, czy to badziewie już działa?

Swoją drogą jak to jest - wyliczają średnią prędkość i odpowiednio mandat za każdy odcinek osobno? sumarycznie? zna ktoś jakieś szczegóły? Jedyna fajna droga w Małopolskim i zrobili tam taką dupozę :duh:

spokojnie, zawsze można stanąć na kawkę gdzieś sobie...

Opublikowano

Dobrze, ze nasze OBC pokazuja srednia predkosc. Kasujemy po przejezdzie przez bramke i uwazamy...

Swoja droga, to nudzi mnie juz, ze nadmierna predkosc jest podstawowa przyczyna wypadkow. Tylko poteguje skutki.

Bezpieczna predkosc = 0, a i wtedy moze spasc drzewo...

Pomalu zblizymy sie do "locomotive act" z facetem biegnacym z czerwona flaga przed pojazdem.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

EDIT: a może to po prostu bramki, które nasz debilski rząd wprowadził, żeby gnębić przewoźników (busy, autobusy i inne tiry): http://www.gazetakrakowska.pl/stronaglowna/385771,jazda-zakopianka-i-droga-olkuska-bedzie-platna,id,t.html ?? ??

To badziewie (bramki) nie powinno mrugać, piszczeć lub w inny debilny sposób dawać o sobie znać? Widzę to tu, to tam bramki + nieaktywna tablica (taka do wyświetlania ograniczenia prędkości). Może są jeszcze nieaktywne? Kurde, jadę sobie kulturalnie 90km/h i co rusz mnie ktoś wyprzedza. Dwa razy mi się odechciało i się przewiozłem z 3-5km z normalną prędkością. Nie powinno być przed wjazdem na Zakopiankę jakiejś tablicy informacyjnej, że dokonywany jest pomiar prędkości w taki sposób? Bramki są na oko co 5-10km, czyli one mierzą tylko poszczególne odcinki - nie dostanę prezentu za całokształt średniej z całej trasy? Zauważyłem, że położyli gęściej na odcinkach z ograniczeniem do 90km/h (moje ulubione zakręty...) :duh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
To są bramki do pobierania opłat. W Polsce bramki do mierzenia prędkości spowodują, że przed druga bramką będzie korek...albo parking na papierosa :)
Opublikowano
To są bramki do pobierania opłat. W Polsce bramki do mierzenia prędkości spowodują, że przed druga bramką będzie korek...albo parking na papierosa :)

nie kumam tego ... nie lepiej jechać z max dozwoloną prędkością ?

Kamil
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kamil, nie przejmuj się, nie jesteś sam ;)

pozdrawiam

Paweł

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
nie kumam tego ... nie lepiej jechać z max dozwoloną prędkością ?

Jak jadę na dłuższą trasę to trzymam się dozwolonej (a przynajmniej się staram). Jak robię krótką (<300km) trasę, którą dobrze znam, to lubie czerpać przyjemność z jazdy (głównie zakręty). Jakby było inaczej to pewnie kupiłbym Mercedesa a nie BMW :)