Skocz do zawartości

Pierwsze BMW, kilka pytań i pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pierwszy post oczywiście witam wszystkich. Podłamię was na psychice! :D też jak kolega niżej mam 17 lat, i za niedługo robię prawko. Wiem, że niektórzy mogą mieć zły humor od razu po przeczytaniu pierwszego zdania i będą leciały ostre komentarze, ale zaryzykuje :D.

Ok więc o co mi chodzi, samochodami jeżdzę od 5 lat ale nigdy nie rwd. Dlaczego skłaniam się ku BMW... dobre samochody, tanie, mają swoją historię, pięknie wyglądają, jest masa części i stanowią świetną bazę do różnych modyfikacji.

Problem u mnie tkwi w tym, że nie mogę się zdecydować jaki silnik, zapewne po okiełznaniu tylnego napędu będzie jakiś swap i inne przeróbki ale to pewnie później. Gubię się w tych silnikach, jest ich po prostu masa... chciałbym żebyście podpowiedzieli mi, który będzie wytrzymały i będzie miał przystępne osiągi na start. Tylko zróbmy z tego tematu jakiś użytek, proszę żebyście nie używali skrótów, w większości je znam ale na pewno nie jedna osoba z podobnym problemem będzie czytała to forum, i na pewno na początku jej to pomoże, wiem po sobie.

Druga kwestia to sama buda, e30 wydaje mi się najtańsza, jest dość mała, ale jakie są różnice mechaniczne między e36 (z wyglądu nie zachwyca) i czy może jest lepszą opcją niż starsza wersja.

W skrócie samochód ma być nie za duży, lekki, z dobrym silnikiem, dobrą bazą do tuningu.

Jak mi się przypomni coś jeszcze to będę pisał, uczyńmy z tego tematu miłą pogawędkę :D Wszelkie wnioski będę zapisywał w moim poście, żeby inni ciekawscy nie musieli czytać wszystkiego, takie podsumowanko.

Enjoy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, po przeczytaniue na wątku o którym wspomniałeś, i kilkdziesięciu innych na tym forum, można sobie wyrobić opinię. No chyba żę nie umiesz czytać ze zrozumieniem co się zdarz tym co kończa gimnazjów....Zakładam że MOD szybko zrobi porządek.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.