Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu raz działa,raz nie jedna żaróweczka w5w od podswietlenia numerów. Po otwarciu przykrywek i wyjeciu żarówki ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem nadpalaną obudowe,okopcone żaróweczki oraz gniazdo swiatełka. To samo po obu stronach podświetlenia. Zarówki były oznaczone w5w,czyli takie jakie powinny tam sie znajdowac. Załozyłem nowe zaróweczki i udało sie wcisnąć w spękane gniazdo. Uff myslałem,że to wszystko sie rozleci. Czyżby materiał zastosowany w tych swiatełkach to bubel? A może za wysokie emitowanie ciepła z żarówek(przeciez to normale,że żarówki grzeją)?

Sprawdzcie w swoich 7mkach jak to podswietlenie u Was wygląda. Czekam na info.

Tomek
Opublikowano
Miałem dokładnie to samo, raz działało raz nie, aż w końcu jedna z żarówek przestała świecić. Po wyciągnięciu żarówki również sie rozczarowałem nadpalonym palstikiem, wymieniłem żarówkę i świeci do dzisiaj.
Opublikowano

To z czego oni samochód wyprodukowali?! Przecież to nie jest wina właścicieli!

Sprawdzcie w jakim stanie są lampki podswietlenia w Waszych autach.

Przecież tak nie może być,że bezkarnie producenci aut bedą wypuszczać buble!

Czego efektem jest to upalanie gniazda i wneki światełka rejestracji? Za szczelne? Brak wentylacji? Materiał bubel.

Jesli sie zbierze liczna grupa z ta usterką warto by było napisać pismo do centrali BMW. Warto było by mediom przesłać fotki wraz z opisem co wypuszcza BMW we flagowej wersji 7.

Tomek