Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum oraz świezym posiadaczem BMW e36 316i compact z 99 roku. Mam przepaloną żarówke w podsufitce z przodu, chodzi o tą lampe między tymi punktowymi lampkami co się samemu włącza. Chciałem tą żarówke wymienić, ale nieiwem jak się do niej dostać, niema tam żadnych śrub a na siłę podważać srubokrętem lub ciagnąc sie boje, żeby nie pourywac czegos, macie jakis sposób na sciagnięcie tej osłonki lampki aby wymienić zarówke ? Edytowane przez style
Opublikowano

Dokładnie! Przypatrz się, chyba od strony kierowcy jest w tej lampce na brzegu małe wcięcie - miejsce na śrubokręt płaski. Podważasz, ciągniesz i wychodzi wszystko ładnie na wierzch - voila! zyskujesz dostęp do żarówek!

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

No jest z dwóch stron wcięcie za które już sie brałem, ale chyba zbyt delikatnie :) Jutro się za to wezme.

Aha i okazało się, że żarówka działa,ale jest jakiś problem bo przerywa i trzeba czasem puknąc ręka w lampke żeby zaswieciła, widocznie nie siedzi stabilnie :)

pozdro

Opublikowano
.

Aha i okazało się, że żarówka działa,ale jest jakiś problem bo przerywa i trzeba czasem puknąc ręka w lampke żeby zaswieciła, widocznie nie siedzi stabilnie :)

albo już się przepaliła tylko jak stukniesz to sie zetknie :)

Opublikowano
No jest z dwóch stron wcięcie za które już sie brałem, ale chyba zbyt delikatnie :) Jutro się za to wezme.

pozdro

Masz tam kostkę po lewej stronie do lampki, może nie kontaktuje, lub styki zaśniedziały.

tel. 514.99.46.99