Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie dawno kupiłem E46 2.0D, poprzedni właściciel powiadomił mnie że nie działa webasto bo jest dziura w nadkolu od strony pasażera i w zimie zachlapało jakąś część albo czujnik od webasto i dlatego nie działa. Nie wiem czy to jakoś ma związek z moim problemem?

Oto problem:

nie wyświetla mi kontrolek w wyświetlaczu na tablicy, konkretnie chodzi o wyświetlacz CHECK CONTROL oraz nie witać kierunkowskazów w kabinie oraz niema cykania. Na zewnątrz kierunki działają. Na forum nigdzie nie ma konkretnej odpowiedzi. Jak mogę sprawdzić o co chodzi? Jak odłączyć webasto? Czy wystarczy pod maską wyciagnąc 2 wtyczki od webasto? Dodam że Bezpieczniki są sprawne.

pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Opublikowano

Bylo tego duzo na forum....

Odlacz kostki od webasto,sterowanie i zasilajaca,uszkodzeniu ulega plyta sterujaca webasto...

Opublikowano
No było ale nic konkretnego.... Odłączałem te dwie kostki pod maska od strony pasażera zaraz pod szybą i nie było różnicy.. Chyba ze nie te złącza odłączam??
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ponownie, dzisiaj oprócz problemów które opisywałem na początku postu viewtopic.php?f=69&t=164285 doszło jeszcze to że nie działają mi szyby, wycieraczki oraz spryskiwacze.......

Podłączyłem auto do kompa jednak nie chce sie z niczym łączyć oprócz "instrumensts cluster" i mam tam 5 błędów z czego jeden ciągle się powtarza i nie da sie go skasować...

Oto screeny:

http://img21.otofotki.pl/obrazki/mw974_1.jpg

http://img21.otofotki.pl/obrazki/gx263_2.jpg

Prosze o pomoc... ten 135 cały czas sie powtarza...

Opublikowano
wlasnie zaczely dzialac szyby i wycieraczki.. Jak ręka odjął gdy tylko po dluzszym nie właczaniu radia okolo tydzien dzis znow je wlaczylem! Dodam ze mam radio nie oryg. A kontrolek dalej nie mam..