Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jaki sterownik sczytać i co dezaktywować (przekodować) by wyłączyć w e61 gong niezapiętych pasów?
Opublikowano
Nie bulwersuj się. A szukałeś w ogóle po internecie? Mam Ci podać dokładnie jak dodawać do VO NCSem wyposażenie, kiedy na większości forum związanych z BMW jest to dokładnie opisane pomijając już dokumenty krążące po sieci? Czyli mam tracić swój czas na korzyść Twojego i podać wszystko na tacy pisząc epopeje. Ludzie... troszkę swojej inicjatywy. Jeżeli szkoda Ci czasu, a chcesz zaangażować w to czas innych osób to proszę bardzo: http://carpediemdiag.npx.pl/viewpage.php?page_id=16
Opublikowano
Oj temat jest dość obszerny.. Nakieruje Cię, że często trzeba zmieniać wyposażenie auta we VO, aby pozbyć się gongu.

Kolego w e60/61? :D

Wiem, że na tym zarabiasz, wyłączałem w różnych e6x przed i po lifcie i pierwszy raz słyszę o zmianie VO. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, ja takiego przypadku nie miałem by zmieniać coś w VO.

wyłączenie gongu, czy światła dzienne, odblokowanie TV itp w tym modelu podejrzewam, że jest w stanie zrobić każdy, kto wie co to jest edycja pliku, rozszerzenie itp. I do tego umie czytać powiedzmy nie płynnie i to mu wystarczy!

Opublikowano
Oj temat jest dość obszerny.. Nakieruje Cię, że często trzeba zmieniać wyposażenie auta we VO, aby pozbyć się gongu.

Kolego w e60/61? :D

Wiem, że na tym zarabiasz, wyłączałem w różnych e6x przed i po lifcie i pierwszy raz słyszę o zmianie VO. Nie wprowadzaj ludzi w błąd, ja takiego przypadku nie miałem by zmieniać coś w VO.

wyłączenie gongu, czy światła dzienne, odblokowanie TV itp w tym modelu podejrzewam, że jest w stanie zrobić każdy, kto wie co to jest edycja pliku, rozszerzenie itp. I do tego umie czytać powiedzmy nie płynnie i to mu wystarczy!

To byś się ździwił. Można wyłączać i szukać po module opcji odpowiadających za to, ale po co, skoro jest VO? Zwłaszcza, jak ktoś nie ma doświadczenia w kodowaniu. Jestem ogólnie zwolennikiem robienia rzeczy tak jak powinny być, a nie na siłę "klepania ich młotkiem". Po to są odpowiednie "narzędzia" aby ich używać, a nie kombinować naokoło na siłe.

I nikogo w błąd nie wprowadzam, to że nie potrafisz korzystać z VO tylko klepiesz zmiany parametrów na siłe, nie znaczy, ze nie mozna tego rozwiązać w inny prostszy sposób.