Skocz do zawartości

E36 320 323 Pytanie co do przestrzeni na tylnej kanapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam powoli przymierzam się do zakupu e36 320 323. I dręczy mnie pytanie jaką wersje nadwozia wybrać sedan czy Coupe. Jak wygląda przestrzeń na tylnej kanapie w jednym i drugim przypadku? Zazwyczaj jeżdżę sam albo z dziewczyną, ale raz w miesiącu zabieram rodziców na działkę i dręczy mnie pytanie jak z komfortem z tyłu... Proszę o poradę Edytowane przez wet17
Opublikowano
hmmm w sedanie miejsca .... coś tam jest, pies się zmieści, ewentualnie 2 osoby, na krótkie trasy może być, nie chciał bym być jednak pasażerem siedzącym z tyłu w dłuższej trasie. Fotel kierowcy mam odsunięty do samego końca, więc miejsca na nogi jest malutko dla pasażera siedzącego z tyłu.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
a w Coupe miejsca jest tyle samo? jak pozostaje przestrzeń na nogi w cm między fotelem a kanapą?
Opublikowano
pierwsza bemke mialem w sedanie 1.8 i powiem ze wcale nie jest taka mala no i jest ta wygoda ze nikt nie musi wysiadac zeby wpuscic/wypuscic pasazerow i oczywiscie wygodniej wysiasc przez drzwi z tylu niz pchac sio przez zlozone siedzenia [w szczegolnosci rodzicom] a e36 w sedanie tez jest przepiekne, teraz mam 2.8 i tez sedan jest praktyczny a nic nie traci na sportowym wygladzie jesli sie dobrze o to zadba
Opublikowano
Wielkie dzięki, przestrzeni na nogi jest więcej niż w golfie III (chce mieć porównanie) czy mnie a może porównanie? A jak wygląda sprawa bagażnika?
Opublikowano
Różnicy nie ma,ale jeżeli chodzi o wsiadanie do tyłu to wiadomo sedan 4 dzwi praktyczniejszy.Wygląd cupe ładniejsze dzwi bez ramek,jak nie planujesz w najbliższym czasie rodziny to szukał bym cupe.Wybór należy do ciebie :wink:
Opublikowano
Witam, niedawno sprzedałem golfika i jak dla mnie było więcej miejsca w golfie na tylnej kanapie, nogi miały luz, może dlatego że nie można aż tak siedzenia odsunąć?? ale sedan też mi niczym nie przeszkadza chyba że wysoki kierowca jest. No i jak pisali wcześniej to nie bardzo to widzę że rodzice pchali się przez te siedzenie w coupe, nie jest to zbyt wygodne.
Opublikowano
auto kupujesz raczej dla siebie, a nie dla rodzicow. mialem kebaba w coupe i nikt nie nazekal, ze ma wsiadac do tylu. ale juz nigdy nie kupie auta 2-drzwiowego :lol: mam E30 w coupe, ale tym autem jezdze tylko sam
nie ważne ile pod maską! ważne ile pod czaszką!
Opublikowano
Różnica jest taka między coupe że w coupe możesz kłaść siedzenia tylnie i masz więcej przestrzeni jakby co na przewóz czegoś gługiego,w sedanie jest to niemożliwe ze względu na zastawioną blache
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
pamietaj, ze coupe ma tez znacznie nizszy dach niz sedan. ja przy wzroscie 182 cm na tylnej kanapie w coupe szoruje wlosami po podsufitce, a wlosy mam krotkie ;) ale wlasnie ten niski dach + dlugie drzwi bez ramek wyrozniaja to auto w tlumie :) skoro jestes mlody, to polecalbym coupe, w przyszlosci bedziesz prawdopodobnie mogl wybierac tylko miedzy kombi i van ;)
Opublikowano
raz miałem sedana.... potem 4 coupe :D . Zdecydowanie coupe,a jak obniżysz oj oj oj...nic do szczęścia młodocianemu nie brakuje
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif