Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to jest mój pierwszy post na Waszym/Naszym forum :) Od niedawna jestem posiadaczem E46 w wersji 330d i zaciekawiła mnie możliwość dostosowywania ustawień auta (oświetlenie, wentylacja, itp.)

Z poprzedniego auta został mi taki oto interfejs. Z tego co widzę to wtyczka się zgadza... Ale wiadomo mogą być różnice w protokołach ;)

http://www.obdiiscanner.com/images/mid/USB%20ELM323.jpg

Czy ktoś z doświadczonych forumowiczów mógłby mi podpowiedzieć czy w E46 z 2002 roku (po lifcie) taki interfejs się do czegoś nada? Jeśli tak to co można dzięki niemu zdziałać.

Pozdrawiam Was :)

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Max możesz z silnikiem się połączyć przez ELM
Opublikowano
A kasowanie błędów modułu poduszek powietrznych? Czy to nie podchodzi pod podłączenie pod silnik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A kasowanie błędów modułu poduszek powietrznych? Czy to nie podchodzi pod podłączenie pod silnik?

Ten fejs jest jedynie zgodny z specyfikacja OBD a ona definiuje diagnostykę modułów odpowiedzialnych za emisje spalin.

Jeżeli Twoja poduszka generuje spaliny to może coś zrobisz :mrgreen:

Opublikowano

Ten fejs jest jedynie zgodny z specyfikacja OBD a ona definiuje diagnostykę modułów odpowiedzialnych za emisje spalin.

Jeżeli Twoja poduszka generuje spaliny to może coś zrobisz :mrgreen:

Mam nadzieję, że nie generuje :D Interfejs pozostał mi w szufladzie, więc warto było zapytać ;-)

W każdym razie wielkie dzięki za odpowiedź!