Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ostatnio przerabiałem temat który cie interesuje. Wymiana konsoli bajecznie prosta. Robiłem to pierwszy raz z pomocą żony i zajeło nam to ok. 4-godz.Przy zakupie konsoli zwróć uwagę na część środkową gdzie mocuje się radio i panel od klimy są conajmniej cztery rodzaje tego elementu w zależności od rodzaju radia, klimy,rocznika auta.Służe radą jakby co.PZDR.
Opublikowano
No niestety nie wiem u siebie nawet nie szukałem,miałem kupioną konsole razem z navi,niestety nie miałem jeszcze czasu żeby ją podpiąć(żeby się otwierała),no i musze poszukać jakiegoś "urządzenia" które wpasuje w tą obudowę.A swoją drogą widziałem przedwczoraj na allegro wyświetlacz navi za 250 zeta.Kupuj i przerabiaj zgodnie z instrukcją która jest na forum.
Opublikowano

napięcie navigacji (podnoszenie / opuszczanie) jest pobierane UWAGA z przewodów od głośników!!! :8)

ja mam zrobione to co wstawiłeś z youtube, ale troche inaczej zrobiłem napięcie i zastosowałem nowszy model nawigacji. W linku jest tak, że nawigacja cały czas działa, a u mnie jest tak, że dopiero po właczeniu zapłonu włacza się navi i po wyłaczeniu się wyłącza.

Opublikowano
Hipo.Ten schemat podpięcia który opisywałeś w którymś wątku to jest wersja z otwieraniem navi po włączeniu zapłonu i zamykaniem po wyłączeniu tak?Tak masz u siebie?Ta wersja bardziej mim odpowiada.Pozwolę sobie skorzystać z twojego pomysłu.A nad "środkiem" navi się jeszcze zastanowie.
Opublikowano

Ja mam schowek i jest podświetlany.

Deska jak skorupa to osobny element niezależny od schowka czy navi, ma tylko wycięcie na środku lub nie (wersja bez navi lub schowka) i tam żadnego kabelka nie pownno być, oczywiście jak kupisz z rozbiórki to może być skorupa od razu zintegorwana ze schowkiem wówczas może byc kabelek ale musisz mieć go do czego podłączyć.

W wersji deski przed liftem nie było w tym miejscu schowka tylko navi więc jak założysz schowek do wersji szprzed liftu od razu bedzie widać że coś było w aucie szyte.

Opublikowano
zastosowałem nowszy model nawigacji

Czyli mamy dwa rodzaje monitora wysuwanego?

nie, jest jeden, ale chodziło mi o nawigację MIO ja mam s760.

Hipo.Ten schemat podpięcia który opisywałeś w którymś wątku to jest wersja z otwieraniem navi po włączeniu zapłonu i zamykaniem po wyłączeniu tak?Tak masz u siebie?Ta wersja bardziej mim odpowiada.Pozwolę sobie skorzystać z twojego pomysłu.A nad "środkiem" navi się jeszcze zastanowie.

Tak.