Skocz do zawartości

325i coupe 92r. odskakujący zamek centralny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Przeczytałem już setki tematów na temat zamka w e36 coupe, ale odpowiedzi nie znalazłem;/Mianowicie chodzi o to, że jak to bywa w e36 zamek centralny szwankuje... Jak go zamykam to wszystko ładnie się zamyka, ale od razu odskakuje. Doszedłem już, że wina musi leżeć w lewych drzwiach, ponieważ jak ustawię lampkę w środku auta, że ma się zapalać przy otwarciu drzwi to na prawe reaguje, a na lewe nie. Ciekawe jest to, że nie dzieje się tak zawsze tylko w zasadzie jak mu się podoba. Raz zamknie bez problemu, a innym razem cały czas odskakuje. Co różni tą sytuację od innych? Ano jak już wspomniałem czytałem mnóstwo tematów na ten temat i wszędzie pisało, że winą takiego zachowania może być wytarty mikrowłącznik umieszczony w uchu na słupku, taki jak na tym zdjęciu http://images33.fotosik.pl/108/bd879b5bf9457ac9.jpg Problem polega na tym, że ja nie mam takiego ucha z tym włącznikiem tylko mam takie: http://images26.fotosik.pl/130/acaf2317a165f0f0.jpg Dodam jeszcze, że obejrzałem to wszystko dokładnie i wydaje mi się, że cała historia zasadza się właśnie na tym czujniku otwierania drzwi tylko nie mam bladego pojęcia, gdzie on u mnie się znajduje skoro nie ma go w tym uchu. Mam nadzieję, że coś poradzicie. Z góry serdeczne dzięki :)
Opublikowano
Słuchaj kolego ja miałem ten sam problem. Dosłownie identyczny. Zawsze musiałem wciskać grzyba ręcznie, aż pewnego dnia okazało sie, że drzwi się zamknęły same i działają już do dziś :lol:
Opublikowano
Ale rzecz w tym, że czy ja to robię kluczem, czy ręcznie to i tak odskakuje. Żeby auto zamknąć jako tako to muszę wsadzić klucz w drzwi kierowcy, przekręcić i przytrzymać żeby nie odbiło, potem muszę pójść do drugich drzwi i kluczykiem zamknąć. Mówię, że jako tako, bo wtedy mam otwarty bagażnik i wlew paliwa;/
Opublikowano
Kolego musisz sprawdzić wyłączniki krańcowe w drzwiach bo najprawdopodobniej któryś na drzwiach ci szwankuje i centralka odbija. Miałem podobnie i winna była krańcówka w drzwiach od strony kierowcy.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
Dzięki panowie za pomoc! Myślę, że netoperek2 ma rację, ale wszystko się okaże. Jak znajdę trochę czasu, aby się z tym pobawić to dam znać co i jak wyszło. Pozdrawiam!!
Opublikowano
sproboj wcisnac ten zamek co masz w drzwiach to co sie naklada na ta podkowe na slupku jak zamkniesz raz powinna ci sie domkpnac szyba a jak wcisiniesz drogi raz to bedziesz mogl zamnkac drzwi z zamka sproboj tak zrobic, jak sie zamnknie i nie odskoczy to znaczy ze modol konfortu dziala i sprobuj ta podkowe co masz na sluku ustawic troche do tylu
  • 1 miesiąc temu...