Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie do posiadaczy lpg w swoich bumkach: Czy to prawda, że przy jeździe na lpg ubywa trochę płynu chłodniczego ? Pytam, bo zauważyłem że go troszkę ubyło w mojej buni… Na początku podejrzewałem, ze padła mi uszczelka pod głowicą, bo przy gazowaniu auto zaczęło strasznie kopcić biała para z wydechu. Wiec sprawdziłem wszystko i sprawa wygląda tak:

-Faktycznie ubyło trochę płynu chłodniczego

- Barwa płynu nie zmieniła koloru (brak oleju w układzie chłodzenia)

-Tak samo jest z olejem. Olej wymieniany jakieś 1500 km temu (delikatnie zmienił barwe) być może to wina jazdy na lpg. Nie ma wyglądu kawy z mlekiem

- No korku wlewu oleju nie ma białego nalotu

-Auto nie straciło wcale mocy

W związku, że brak powyższych objawów wykluczam raczej padniętą uszczelkę pod głowicą, a to, że auto mocno dymiło na biało to raczej wina warunków panujących na dworze, bo działo się tak albo nad ranem albo nad wieczorem gdy była duża wilgotność powietrza. Czy są jeszcze jakieś objawy pdanietej uszczelki pod głowica ? A i jedno pytanie. Gdy chciałbym dolać płynu do zbiorniczka to dokąd mam go lać ? Bo na zbiorniczku wyrównawczym nie ma żadnej podziałki max/min

Opublikowano
płynu przy jeździe na lpg nie ubywa jak wszystko z insalacją jest w porządku jedynie gdzie może ubywać to na połączeniach może wyciekać lub może dostawać się do gazu przez nieszczelny reduktor ale to byś zauważył przez szarpanie kichanie itd.poczytaj jeszcze o odpowietrzeniu układu chłodzenia
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK
Opublikowano
Dzieki BIZON8000 tak właśnie myślałem, że to do tej krechy ale wolałem zapytać. Czyli, że to bujda, że niby to normalne, że na lpg ubywa troszeczkę płynu, bo temp spalania gazu jest wyższa ? A i jeszcze jedno pytanie leje ktoś do siebie płyn Shella ?