Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od jakiegos czasu przymierzam sie do kupna x3 tylko jeszcze nie wiem z jakim silnikiem kupic,

mam do wyboru 2.0d z 2005 z przebiegiem 100tys z manualem i 3.0d z 2004 z przebiegiem 136tys i z automatem

ktory z tych jest mniej awaryjny i jak jest z tymi automatami w bmw?

bede bardzo wdzieczny za pomoc.

Opublikowano
polecam się przejechać jednym i drugim, oczywistym wyborem wydaje się 3.0d z automatem
Opublikowano

Weź samochód w lepszym stanie technicznym lub lepiej wyposażony.

2.0d podciągniesz programem i będzie już jakoś jeździł.

3.0d + automat - nie znam jako takiej opinii o skrzyniach, ale na forach w ostatnim czasie rozsypały się przynajmniej dwie skrzynie w E46 3.0d. Koszt. ok. 5 tyś.

Biorąc pod uwage wartość X3 z takim kosztem powinno się liczyć, a 3.0d napewno sprawi więcej frajdy niż 2.0.

Opublikowano

X3 2.0D baza 150 km nie jedzie za mała moc do tej masy nowszy model 177 juz ciut lepiej ale program i masz koło 200km.3.0 d 204 km lepszy wybór jedyny mankament skrzynia GM co była troszke wadliwa.Naprawa około 5 tysi ale mozna kupic uzywke za około 2 -2,5 tysia.z roczna gwarancja na skrzynie o ile zostanie załozona w tym serwisie gdzie kupisz skrzynie.Robia wsio pełna adaptacja itp.

wiec ja bym wział 204 ps z automatem i jak walnei skrzynia szukał używki a nie robił remonty za 5 tysi.

ale decyzje pozostawiam tobie wiadomo lepiej wybrac auto w lepszym stanie który tobie pasuje jak sie przejedziesz jednym i drugim bedziesz wiedział ;) co wybrać.

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017