Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na tym forum. Jestem nowy wiec jak cos to prosze poprawiać. Mam problem z moją basia, gdyż straciła moc - wkręca sie tylko do 4 tys. Gdy sie wkreca nie slychac turbiny, chyba ze zmostkuje 2 wezyki na podcisnieniowce kolo turbiny to wtedy turbo daje cisnienie. Bylem na komputerze bledy ktore wyskoczyly to brak sterowania EGR i turbo. I faktycznie jak zmiezylismy miernikiem to komputer nic nie steruje. Może jest od tego jakis biezpiecznik czy cos. PROSZE O POMOC!!!! BEDE WSZYSTKIM BARDZO WDZICZNY ZA POMOC GDYZ MOJA BASIA STOI TERAZ NIE MRAWO POD DRZEWEM!!!! :(

P.S A i znalazlem jeszcze jedna luźna kostke na 2 piny. Jest ona na przewodzie ktory idzie do zaworka podcisnieniowego ktory steruje turbo. JEden kabelek wchodzi w wiazke a drugi jest zakonczony tak jakby mial ich do masy. Nie wiem gdzie to ma iść?

Opublikowano

U mnie jest taka sama kostka z tym kabelkiem niby do masy. Ale nigdzie nie jest przykrecona. Dziwne? Może to do jakieś opcji ktorej nasze auta nie posiadają?

Ja nie mam problemów autko jezdzi ładnie.

Sprawdz węzyki podcisnieniowe. W roczniku 2002 na 100% wszystkie do wymiany. Bedzie toroche roboty bo kolektro trzeba zdjąć aby dostać sie do przetworników. Najgorzej to wymienic dolny węzyk turba. Ten po lewej stronie co idzie dołem silnika. Nie wymieniłem bo nie mogę sie dostać. Sprawdziłem go tylko organoleptycznie.

Pozdr.

Tomek
Opublikowano
Podcisnieniowki tez juz wymienilem, ale oprocz tej co idzie dolem bo o niej nie wiedzialem :D Jutro to sprawdze i dam znac. Ogólnie autko stoi teraz u znajomego elektronika i ma cos poszperac. Ale wszystkie podpowiedzi mile widziane. Wiem tylko tyle wstepnie ze komputer jest dobry :D