Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Zostałem niedawno posiadaczem BMW e39 528i. Jest w nim troche pomieszane pare rzeczy, seryjnie była skrzynia automatyczna jednak poprzedni własciciel przerobił na manualną na dodatek tego wsadził licznik z angielskiej badż amerykańskiej wersj w milach. Mam tą wersje z dużym wyświetlaczem, jednak z wyswietlanych rzeczy pokazuje tylko przebieg i temperature zewnetrzną i nic wiecej, nie wyświetla komunikatów komputera ani innych rzeczy. Gdy postanowiłem zmienic licznik na europejski, wymontowałem ten stary i zauważyłem ze przecięty był (wyglądało na celowe) brązowy kabelk, czy to jest właśnie wina nie działajacego w pełni licznika? Jaki licznik powinienem kupić aby prawidłowo działa ten dedykowany do skrzyni manualnej czy automatycznej i co moge zrobic zeby działał ten komputer i co z tym kabelkiem brązowym? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje

Opublikowano
Jeżeli chodzi o kabelek to mogłoby tak być, ale czy ten kabelek moze tez byc odpowiedzialny za wyświetlanie informacji komputera?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jesteś pewien że masz BC? Może zegary są z BC, a faktycznie go nie ma lub uszkodzone zegary są.A co do licznika w milach sprawdzałeś w ogóle czy to nie "angol" po przekładce.

Dziwię się,że kupiłeś takiego "klona",pewnie był tani.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Witam.Zadzwoń do serwisu podaj vin i smutny Pan powie ci co powinno być zamontowane w twoim aucie lub odwiedź stronę REALOEM.