Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jestem nowy na forum i chcialbym zaprezentowac wam moje oczko w glowie. Jest nim BMW E30 z silniczkiem niestety 1.8 i niestety m40b18. Ale dla mnie przy wyborze nie silnik odgrywal najwieksza role lecz stan blach oraz udokumentowana przeszlosc. W koncu sie stalo, po 2 latach szukania wreszczie stalem sie posiadaczem wymarzonej przez siebie e30. Teraz opisze wam cos o tym konkretnie egzemplarzu. Bmw fabryke opuscilo 12 grudnia 1987 roku, jest to jedna z pierwszych wersji na szerokiej lampie. Wyposazona zostala w silnik M40B18. Od nowosci byla w posiadaniu jednego wlasciciela ktory mial ja przez 23 lata. Przebieg BMW aktualnie wynosi 67 327 km, jest on potwierdzony ksiazkami serwisowymi ( przed zakupem samochodu dzwonilem BMW Niederlassung w Berlinie, gdzie auto bylo caly czas serwisowane o potwierdzenie VIN oraz historii samochodu ) Jakie plany na przyszlosc? Na pewno zamierzam zabezpieczyc ja na nowo przed korozja ( stare zabezpieczenie niestety juz odpada ) oraz odswiezyc lakier ( liczne rysy spowodowane myciem na myjni automatycznej ) Link do paru fotek http://img546.imageshack.us/g/dsc00772c.jpg/
Opublikowano

Ja widze ze kolega ma slicznego klasyka a nawet dziadka ale mam wrazenie ze juz popsul jego urok zenonami chyba ze zalozyles jakies philipsy night vision to zwracam honor

Sent from my GT540 using Tapatalk

Opublikowano
Ogólnie ok, ładny egzemplarz... tylko po co ten focus?

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano

Baaaaaaaaaaaardzo ładny egzemplarz - widać, że warto chwile poczekać aż znajdziesz to czego szukasz.

Teraz dopiero będzie jazda - czy drugi właściciel TEŻ potrafi utrzymywać samochód w takim stanie? Życzę powodzenia i witam wśród nas!

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!