Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie chce zakupic nowe opony letnie 4

dwie sztuki 225/35

i dwie 225/30

Szukam opon w miare dobrych ale czy znajde w cenie max 600 za sztuke? cos dobrego?

Jakie firmy polecacie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ori powinny być 225/35/19 i 255/30/19.

Nowe 19 stki 600zł za szt? Nie da rady, chyba, że używka.

Chcesz RFT czy zwykłe? Ja zjeździłem 2 kpl Bridgestone Potenza RE050A RFT i zwykłe i są ok. GoodYear też jest ok. Niezbyt dobre doświadczenia mam z Continentalami 3 - jak dla mnie wydają się zbyt śliskie.

Generalnie każda opona z najwyższej półki powinna Cię zadowolić.

Opublikowano
Ori powinny być 225/35/19 i 255/30/19.

Nowe 19 stki 600zł za szt? Nie da rady, chyba, że używka.

Chcesz RFT czy zwykłe? Ja zjeździłem 2 kpl Bridgestone Potenza RE050A RFT i zwykłe i są ok. GoodYear też jest ok. Niezbyt dobre doświadczenia mam z Continentalami 3 - jak dla mnie wydają się zbyt śliskie.

Generalnie każda opona z najwyższej półki powinna Cię zadowolić.

tak, masz racje, zle wpisalem druga para to 255/30

ceny 225 sa wzgledne tych firm ale juz szerokosc na tyl to zacznaja sie od ponad tysiaca za sztuke:) z tych co wymieniles to chyba bridgestone najdrozsze...?

to ile myslisz za komplet mniej wiecej?

Opublikowano

bdb opony w ludzkich cenach wiec tansze niz Conti,Pirelli czy Micheliny (ale i tak drozsze niz 600 zl bo takich nie ma)

to Hankook S1 Evo

albo V12 Evo

dobre i sprawdzone.

Troche gorsze i tansze sa Vredestein Ultrac Sessanta

tansze od tych opon sa nic nie warte (w tym rozmiarze)

Opublikowano

Ja wlasnie czekam na odbior hankook s1 evo. Za 225/35 zaplacilem 825zl a za 255/30 905zl brutto.

K12 evo prawdopodobnie nie ma w rozmiarze 255/30 podobnie jak vredestein ultrac sessanta. W zadnym sklepie oponiarskim nie mieli takich w ofercie.

Hankook wypada bardzo dobrze w stosunku jakosci do ceny.

I nie sugerowalbym sie testami przy ich wyborze, poniewaz w moim mniemaniu nie sa one obiektywne. Pozdrawiam

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk