Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Do wymiany mam padnięty moduł świateł adaptacyjnych w lampie.

Po wymianie trzeba go zakodować.

Czy możecie polecić kogoś z Łodzi lub okolic kto się takimi rzeczami zajmuje (pomijam ASO).

Pozdrawiam

Szymon

Opublikowano
elektryk Paweł, ktory robi tez w serwisie Jagiełło na Św. Teresy 602888915

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Witam

Dziękuje za odpowiedzi. Wymieniłem moduł i działa bez kodowania. Dziwne bo teoretycznie ludzie z forum pisali ze musieli kodować.

Pozdrawiam

Szymon

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witam

Dziękuje za odpowiedzi. Wymieniłem moduł i działa bez kodowania. Dziwne bo teoretycznie ludzie z forum pisali ze musieli kodować.

Pozdrawiam

Szymon

"Czysty" moduł po zamontowaniu będzie działał z tym, że niekoniecznie prawidłowo będzie regulował wiązkę światła.

Aby go przyuczyć trzeba go zakodować. Sprawdź czy na pewno dobrze lampy świecą.

U mnie po montażu bez kodowania też działał skręt i poziomowanie ale nie tak jak powinny...

Opublikowano

Witam

Dzięki za odpowiedź. Sprawdzałem auto na "ścianie" i oba reflektory skręcają i poziomują się prawidłowo (gdy padł moduł skręcanie i poziomowanie w jednej lampie nie działało).

Podczas jazdy wiązka światła też podąża za skrętem i raczej wygląda to dobrze.

Nie znam niestety innego sposobu niż te które wymieniłem.

W BMW krzyknęli mi 560 PLN za zakodowanie co jest dla mnie lekka przesada dlatego ucieszyłem się że zadziałało.

Ale ja się na tym nie znam tak jak ty więc może ucieszyłem się za szybko :-(.

W łodzi niestety nie mogłem znaleźć nikogo kto by się tym zajął.

Był jeden spec który nie rozróżniał modułu świateł skrętnych od modułu/przetwornicy żarnika.

Odpuściłem bo bałem się że jak mi zakoduje to z 560 w bmw zmieni się na 5600 :-).

Pozdrawiam