Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

BMW e60 520i manual 2005r 45 tyś km przebiegu. Podczas energicznego ruszania do tyłu lub do przodu z tyłu samochodu słychać stuknięcie lub lekki zgrzyt, na kanale okazało się że stuknięcie dochodzi z dyfra. Może ktoś miał podobny problem, proszę o informację. Czy ma sens robierać dyfer? Może ktoś zna dobrego mechanika na śląsku. Pozdrawiam i dziękuje za każdą informację.

Opublikowano
M Auto Katowice, a problemem nie jest łącznik elastyczny wału?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Witam

BMW e60 520i manual 2005r 45 tyś km przebiegu. Podczas energicznego ruszania do tyłu lub do przodu z tyłu samochodu słychać stuknięcie lub lekki zgrzyt, na kanale okazało się że stuknięcie dochodzi z dyfra. Może ktoś miał podobny problem, proszę o informację. Czy ma sens robierać dyfer? Może ktoś zna dobrego mechanika na śląsku. Pozdrawiam i dziękuje za każdą informację.

WItaj

Ja ci opisze moj wczesniejszy problem. Po wymianie komp sprzegla przy ostrym ruszaniu bez trakcji ze skrzyzowania cos zgrzytlo i stracil sie naped. Na poczatku myslalem ze to wina sprzegla. Wiec zadzwonilem po lawete i do garazu. Gdy podnieslismy auto na podnosniku aby sprawdzic co sie stalo - okazalo sie ze jak i przeniesienie napedu tak i sam naped dziala.

Po kilku tyg mialem znow to samo. Wiec zaczelismy diagnozowac dyfer. Okazalo sie ze jedna flansza z lewej strony wysunela sie. Wbilismy ja mloteczkiem i do dzis nie mam z tym problemow.

Podaj @ na priv to postaram Ci sie wyslac zdjecia o jaka flansze mi chodzi.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...