Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, problem banalny - pióra wycieraczek nieładnie zmazują szybę, zostawiając smugi na końcach wycieraczek. auto dość młode, przebieg niewielki, więc nie wyeksploatowane a problem mam już od niecałego roku. w międzyczasie po zimie zmieniłam pióra na dobre valeo, sądząc, że to tylko ich wina, a tu zonk - to samo praktycznie! obawiam się, że wycieraczki mają słaby docisk, można coś z nimi pokombinować żeby miały lepszy? wiem, że często kończy się na kupnie nowych zamocowań. czy ktoś się z tym spotkał w swojej 1-ce? pomożcie? :mrgreen:
Opublikowano
I to sa własnie "oszczędności"-a nie lepiej kupić raz,porządnie (oryginałów)?

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
I to sa własnie "oszczędności"-a nie lepiej kupić raz,porządnie (oryginałów)?

niedługo trzeba było czekać na "mądre" komentarze..... nie masz co pisać - nie pisz.

valeo z najdroższej serii nie są oszczędnościowe więc wg mnie nie powinny mazać szyby tuż po kupnie.

lukolo - widzę, że trzeba sprawdzić z innymi wycieraczkami jak chodzą - i tak jeżeli to tylko wina piór to pikuś ale sądzę, że nie o to chodzi. one chyba zbyt słabo dociskają końce - to tak na mój rozum :)

Opublikowano

mam nadzieje ze to tylko wina wada pior :) u mnie na calej dlugosci wycierania przez valeo widac takie ryski- nie przeszkadza mi to w ogole :)

a to ze znajdzie sie ktos madrzejszy to nic nowego :) kolega w a6 c6 tez ma valeo i tez ma ten sam problemik na lewej wycieraczce :) next week wymienia na bosha i zobacze czy problem jest nadal :) i ci napisze :)

Opublikowano

Witam

Miałem Boscha i Valeo niestety po jakimś czasie efekt ten sam

ale musimy pamiętać że wycieraczki powinniśmy co sezon wymieniać

po za tym sprawdź czy pióro nie jest brudne i czy szyba jest ok

może mazać od chemii którą używacie na myjniach lub od hydro wosku

osobiście mam zamiar teraz wypróbować oryginalne wycieraczki

Opublikowano
Pepe-nie denerwuj sie tak. Przejrzyj całą korespondencję dotyczącą tego wątku-widać czarno na białym-nie popłaca stosowac zamienników i tyle.Koniec kropka.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

I jak, faktycznie przy oryginalnych wycieraczkach jest dużo lepiej?

Jaki jest ich koszt w ASO? ktoś mniej więcej wie?

.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Komplet boscha można kupić za ok. 85zł a w aso oryginalne 170zł.

Czy ktoś miał jedne i drugie i faktycznie opłaca się dopłacić do ori ???

Proszę o opinię.

Pozdrawiam

.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no coz kupilem z 2 miesiace temu bosha i dzis troszke duzej popracowaly i juz zaczely mazac :mad2: najpierw na dole szyby pozniej juz prawie na calosci ,wszytstko jest made in china masakra
Opublikowano

Witam,

Ja kiedyś kupiłem Boscha Aerotwin do Opla, i niestety było to samo po 3-4 miesiącach dałem je do reklamacji i po 2 tyg. wymienili na nowe :)

po kolejnych 2-3 miesiącach było to samo reklamowałem z naciskiem na zwrot kasy, ponieważ nie spełniają moich oczekiwań, po tyg oddali kasę i kupiłem oryginalne Opla...

Na twoim miejscu kupiłbym BMW i tamte reklamował :)

Opublikowano

Kurde masakra ;) a jakiś czas temu w auto swiat byly testowane wycieraczki i bosch wypadl na drugim miejscu w tescie dlugodystansowym :)

Kupie oryginaly w takim razie.

Dzieki wszystkim.

Pozdrawiam,

Adam

.

• 1 rok później...
Opublikowano
Ja też miałem ten sam problem, ale kolega polecił mi Dr rain wiper, http://www.zlotesrodki.pl/pl/172-dr-rain-wiper.html to taka niewidzialna wycieraczka. Słyszałem co prawda dużo złego o tego typu preparatach, ale na ten nie mogę złego słowa powiedzieć. Jestem taksówkarzem i wiem co to zmęczone oczy po nocy z deszczem. Nie policzę ile razy w ciągu roku zmieniałem wycieraczki itd. Moje problemy skończyły się miesiąc temu jak użyłem rain wipera. Piszę bo sam szukałem skutecznej metody i może komuś się przyda. Naprawdę polecam.
Opublikowano
też mi pióra mazały..... lekko przepolerowałem tlenkiem ceru szybe i po problemie...