Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu jestem użytkownikiem zacnego modelu 4.8i, przesiadłem się z E60 3.0d. Czuję że nie ma takiej mocy jak powinna mieć (355). Po mojemu wspomniana 5-ka, miała o niebo lepsze pociągnięcie. Kilkakrotnie podłączałem się do kompa (u kilku różnych mechaników) i żadnych błędów nie wykazało. Podobno mówią, że mogą być zapchane katalizatory. Może ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym.

PZDR

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a sprawdzales jakie ma osiagi? czy trzyma moc? kiedy ja sie przesiadam z X5d na benzyniaki, to wlasciwie ponizej v8 nic dla mnie "nie jedzie", przyzwyczajony jestem do momentu diesla (i nie ciagne na obrotach a tam dopiero diesel lapie zadyszki w stosunku do benzyny)

nie wiem jak dawno temu sie przesiadles na benzyne - jesli stosunkowo niedawno, to ja bym zaczal od sprawdzenia czy samochod trzyma dane fabryczne, byc moze to jest kwestia odczucia (zmiana rodzaju paliwa + inne gabaryty samochodu)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Mieszkasz we Wrocławiu więc polecam firmę Jetronic . Możesz tam dokonać hamowania swojego samochodu i dowiesz się wszystkiego . Na szybko możesz znaleźć jakiś prosty odcinek drogi i spróbować przyśpieszyć . Nasz samochód ma około 7 s do 100km/h oraz 30 s do 200km/h ( ta prędkość oczywiście do sprawdzenia na niemieckiej autostradzie lub torze : ) ). Sprawdziłem osiągi Twojego poprzedniego samochodu i jest różnica około 0.7 s do 100km/h oraz około 5 sek do 200km/h na korzyść x5 .
Opublikowano
Nasz samochód ma około 7 s do 100km/h.

Sprawdzałem kilka razy i wychodzi w trybie:

D+SPORT - 9,9s do 100 km/h

DS+SPORT - 8,4s do 100 km/h

Do 200 nie mierzyłem bo po co się wku....ć.

Sprawdziłem osiągi Twojego poprzedniego samochodu i jest różnica około 0.7 s do 100km/h oraz około 5 sek do 200km/h na korzyść x5 .

Wydaje mi się, że 5er szybciej łapała 200 niż moja X5.

Kilku "niezależnych" próbowało i każdy jest zdania, ze "nie jedzie" jak powinna. Na wolnych obrotach wkręca się super, niby wszystko OK. A ciągnie za słabo.

• 1 miesiąc temu...