Skocz do zawartości

320i chodzi jakby na 5 cylindrach, co jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem, który co jakiś czas występuje w moim bmw. Zauważyłem że gdy włączę klimatyzację, auto traci moc, silnik chodzi głośno jak V8 przy dodawaniu gazu, jest przebicie, jakby latał na 5 garach, wtedy zero przyspieszenia i trzeba redukować i pedał w podłogę żeby auto jechało. Jak wyłączę klimę, to minie kilka chwil i zacznie normalnie chodzić. Wcześniej było też tak czasami jak zalewałem zły gaz, to przez ileś tam kilometrów zachowywał się podobnie nawet z wyłączoną klimą. Nie mam pojęcia co to może być. Dodam ze gaz to sekwencja stag300, I nie dzieje się tak zawsze tylko okazyjnie. Ostatnio przez dłuższy czas chodził normalnie....

silnik: m50b20 24v vanos

Opublikowano
A jaki to ma związek z tą pracą silnika. Postaram się sprawdzić ten alternator, ale miałem też kilka swoich podejrzeń, może świece albo coś z wtryskami od gazu....tylko najdziwniejsze do tego ostatniego jest to że czasami podczas takiej pracy silnika po wyłączeniu gazu dalej pracuje jak V8, i zdarzało się że musiałem mocno przybutować żeby zaczął chodzić normalnie...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Zwiazek ma taki, że poprzez spadek napięcia jest słaba iskra...ech taka logiczna rzecz...

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
u mnie coprawda nie w bmce, ale bylo / jest coś podobnego, samochód nie chodził na wszystkie gary, początkowo wydawało sie ze to wtrsyski na cylindrach (dostarczające prąd) bo komputer w niemczech pokazywal ze cos na cylindrze ale po wymianie tego i świec nie bylo różnicy, kilka dni temu zostawilem auto u mechanika bo wyszlo ze to wtrysk paliwa i teraz to robi, dodam ze przy tym kosmicznie palił no i jest na benzynie, nie wiem czy pomogłem, ale to zawsze jakaś sugestia ;p
Opublikowano
Dzięki, dziś byłem u mechanika i powiedział że trzeba zacząć od wymiany świec, a później jak dalej coś będzie nie halo trzeba będzie wymienić listwę wtryskową od gazu...
Opublikowano
nom, to niemal to samo, mi tez tak mówił, swiece, bo jak wtryski cale a swiece zle to wtryski bedzie na komputerze pokazywać. Pozdro