Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na poczatek witam wszystkich.To moj pierwszy post na forum,takze mam nadzieje na wyrozumialosc.

Przechodzac do meritum watku,chcialbym sie dowiedziec jak wyglada sprawa montazu m pakietu w standardowej e92-jce.Czy i dlaczego trzeba wymieniac nadkola przednie?Czy sa specjalne,inne halogeny? czy sam montaz jest taki sam?

Z gory dzieki za odp

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, właśnie zabieram się do tego w swojej e92 - czekam na wszystkie cześci z serwisu. Na razie zamówiłem zderzaki kompletne (kratki i halogeny), progi i kanały dopływu powietrza do hamulców. BMW zaleca jeszcze wymianę osłon silnika i osłony dolnej z tyłu - na zagranicznych forach poczytałem, że można bez większego problemu je przerobić, więc na razie wstrzymuję się z zamówieniem -zobaczymy przy montażu. BMW nic nie wspomina o nadkolach, więc pewnie nie trzeba wymieniać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kompletny m pakiet czyli zderzaki z kratkami, halogenami, tylnym dyfuzorem, mocowaniami, wkrętami itd, grutnowane w ASO to ok 4,5kzl
Opublikowano
Jeśli jest zamówiony komplet to dostajesz WSZYSTKO czyli nadkola( przednie końcówki) też.Są halogeny wraz z wtyczkami, które nalezy zmienić. Osłona silnika do adaptacji( w komplecie dostajeszj kawałek do powiększenia tej którą masz). Z ciekawości jakie koszty w serwisie bo w DE mocno podrożały ostatnio.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli jest zamówiony komplet to dostajesz WSZYSTKO czyli nadkola( przednie końcówki) też.Są halogeny wraz z wtyczkami, które nalezy zmienić. Osłona silnika do adaptacji( w komplecie dostajeszj kawałek do powiększenia tej którą masz). Z ciekawości jakie koszty w serwisie bo w DE mocno podrożały ostatnio.

Jakoś nadkoli na tym wykazie nie widziałem, ale mogę sie mylić. Dziś będę zamawiał jeszcze parę pierdołów w ASO to dopytam dokładnie.

Opublikowano
Ja zamawiałem w DE jako komplet. Wysztko wg. specyfikacji w jednym kartonie. Jedynie czego nie było to gumowe spoilery przed kołami ale nie wchodziły w skład kompletu. Koszt rok temu < 700euro.
Opublikowano
Ja zamawiałem w DE jako komplet. Wysztko wg. specyfikacji w jednym kartonie. Jedynie czego nie było to gumowe spoilery przed kołami ale nie wchodziły w skład kompletu. Koszt rok temu < 700euro.

to super cena !!!. za kpl MPAKIET ? z progami ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W komplecie do e92 nie ma np dyfuzora tylnego zderzaka....trzeba domówić osobno, a jest dość drogi :(

Do e90 komplet jest tańszy.

Opublikowano

to super cena !!!. za kpl MPAKIET ? z progami ?

...tak, ze wszystkim. Ale to było rok temu a teraz po podwyżce nie mam jeszcze oferty.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
http://cgi.ebay.de/Original-BMW-3er-E92-Coupe-E93-Cabrio-M-Paket-M-Paket-/160560328919?pt=DE_Autoteile&hash=item25622430d7

tutaj masz komplet

plus: dyfuzor 129 e

osłona silnika 90 e

knały powietrza na hamulce 50 e

Ja po rabacie u Smorawińskiego zapłaciłem taniej niż cena z ebaya+przesyłka.

Najlepsze jest to, że na alledrogo sprzedawane są zestawy używane, pośrapane, poklejone, uszkodzone itd za 2500-3500zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zamawiałem podparcie lewej stopy M: cena w ASO ok 70zł, alledrogo 150 :duh:

Opublikowano
http://cgi.ebay.de/Original-BMW-3er-E92-Coupe-E93-Cabrio-M-Paket-M-Paket-/160560328919?pt=DE_Autoteile&hash=item25622430d7

tutaj masz komplet

osłona silnika 90 e

Napisałeś 4.5 k z dyfuzorem. Śrubki i inne mocowania są w komplecie. W sumie to na jedno wychodzi. Mało Ci policzyli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tutaj masz komplet

osłona silnika 90 e

Napisałeś 4.5 k z dyfuzorem. Śrubki i inne mocowania są w komplecie. W sumie to na jedno wychodzi. Mało Ci policzyli.

Zerknąłem na fv i z dyfuzorem przed rabatem kosztuje jakieś 5kzł brutto. 4,5 kzł bez dyfuzora.

Opublikowano
A tak z innej beczki,czy ktos moze kojarzy jakis ciekawy watek na temat koncowek wydechu do e92?Lub moze ktos sie orientuje jak wyglada ta kwestia w modelu 320?Czy trzeba ciac spawac itd czy mozna zakupic w ASO koncowke?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na Ebay 800 euro bez dufuzora czyli 3200 plus wysyłka. Jednak nie wychodzi to samo co PL.

Kolego, pisze jeszcze raz jasno i wyraźnie:

- cena w ASO bez dyfuzora przed rabatem 4,4kzł

- cena po rabacie dla mnie w ASO bez dyfuzora to troszkę mniej niż 800E+70E przesyłka.

Teraz jasne?? :)

Opublikowano
Na Ebay 800 euro bez dufuzora czyli 3200 plus wysyłka. Jednak nie wychodzi to samo co PL.

- cena po rabacie dla mnie w ASO bez dyfuzora to troszkę mniej niż 800E+70E przesyłka.

Pierwsze słyszę o takich zniżkach ale mniejsza o to

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pierwsze słyszę o takich zniżkach ale mniejsza o to

Przecież nikt nie karze Ci w to wierzyć :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie co o tym sadzicie?Bylem dzis u autoryzowanego dealera BMW.Poprosilem o wycene M-Pakietu dla mojego auta,a w odpowiedzi otrzymalem,ze nie mozna zalozyc M-Pakietu do mojego e92.

Wspominali cos o webasto,w ktore watpie,ze mam.Czy to mozliwe,ze nie moge zalozyc innych zderzakow?

Opublikowano
Panowie co o tym sadzicie?Bylem dzis u autoryzowanego dealera BMW.Poprosilem o wycene M-Pakietu dla mojego auta,a w odpowiedzi otrzymalem,ze nie mozna zalozyc M-Pakietu do mojego e92.

Wspominali cos o webasto,w ktore watpie,ze mam.Czy to mozliwe,ze nie moge zalozyc innych zderzakow?

Haha co Webasto ma z M-Paket? :D

Ja bym tam juz auta nie dal :-) Jasne ze mozesz zalozyc M Pakiet, mozesz nawet z LCI zrobic. Mnie wyszlo z Maska + Zderzak przdo, zderzak tyl + diffusor + lakierowanie 700€

Tylko ze uzywane kupywalem :-)

Opublikowano
Podobno jakis zbiornik jest przy zderzaku i dlatego problem w montazu,ale nie wydaje mi sie zebym je mial i nie wiem o co chodzi...
Opublikowano

+ cło i nieszczęsny podatek VAT o którym należy pamiętać.. i koszty rosną... :mad2:

Pzdr.