Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem bmw 735i z 1989 roku(Super Autko). Problem wygląda następująco: po naprawie głowicy okazało się że pojawiła się woda w misce olejowej,mechanik który to naprawiał skasował 1800zł i po przejechaniu 7 kilometrów pojawił się ten problem -stwierdził że pęknięty kanał olejowo wodny przy jednej ze szpilek i proponuje mi żebym sobie kupił inny wóz. Wydaje mi się że warsztat uszkodził mi blok silnika przy montażu głowicy i nie chce ponieśc konsekwencji. Proszę o pomoc i opinie bo jestem załamany sytuacją i rozważam oddanie sprawy do sądu. Przed naprawą nie było wody w misce i silnik chodził od wielu lat bez problemowo. Bardzo dziękuje za pomoc i opinie. W rezultacie potrzebuje silnik lub blok , tylko nie wiem co będzie dla mnie korzystniej.pozdrawiam.
Opublikowano
Witaj, nie napisałeś czego dotyczyła ta naprawa i dlaczego była wykonywana. Poza tym takie pęknięcie mechanik powinien stwierdzić przed założeniem głowicy, ono nie mogło powstać po siedmiu kilometrach jazdy. Najprawdopodobniej źle dociągnął sruby i tak wyszło. Niestety do sądu sprawy nie opłaca się oddawać, bo auto jest nic nie warte niestety. Szukaj nowego silnika, dużo szybciej będziesz miał auto gotowe, a i głowicę na zapas będziesz miał jeszcze jedną. Tylko oddaj auto do mechanika od BMW, nie jakieś konowała. Silnika polecam szukać w Niemczech lub na ebayu, ponieważ u nas motory M30 są już raczej wyeksploatowane, szczególnie na gazie. Dobry silnik dostaniesz w granicach 600 Euro.
pozdrawiam Bartek
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Prawdopodobnie mechanik nie wyssał oleju z otworów gwintowanych i podczas dociagania głowicy pękł blok.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Dziękuje z rady, naprawdę są dla mnie cenne.Naprawa dotyczyła uszczelki pod głowicą, no cóż pozostaje mi tylko nowy silnik bo auto mimo swojego wieku jest dla mnie wspaniałym wozem. Szkoda że tacy ludzie świadczą usługi i biorą za to grube pieniądze. Pozdrawiam
Opublikowano
Niezły partacz...jedyne co mozesz jeszcze zrobić to pojechać tam i...jepnąć mu ze łba :mad2: ...szczurowi.Powodzenia w szukaniu silnika.Pozdrawiam.