Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie używania automatycznego włączania się świateł. Jak to wygląda pod względem eksploatacji akumulatora? Bo wchodząc wieczorem do auta i przekręcając kluczyk od razu światła się włączają, zgadza się? Zanim jeszcze odpalę silnik.

Czy przy odpalaniu zostają one wyłączone na ułamki sekund w celu odciążenia baterii, czy tylko przygasają z uwagi na pobór prądu?

Wiadomo, że słaby akumulator dostanie po tyłku w takim przypadku, chyba, że światła są automatycznie odłączone aż silnik zaskoczy.

Wcześniej miałem e39 gdzie też miałem auto-włącznik dla świateł ksenonowych w tym wypadku, ale nigdy tego nie używałem z uwagi na baterię, gdyż nie wiedziałem jak to tak naprawdę jest. Nie mieszkam w Polsce, więc nie jeżdżę na światłach cały dzień, gdyby ktoś chciał powiedzieć, że auto włącznik nie przyda się. Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano

U mnie po włączeniu zapłonu światła zapalają się , ale na czas odpalania gasną.

Światła włączone na auto. e60 530d.