Skocz do zawartości

e60 2004 - Światła włączone na auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie używania automatycznego włączania się świateł. Jak to wygląda pod względem eksploatacji akumulatora? Bo wchodząc wieczorem do auta i przekręcając kluczyk od razu światła się włączają, zgadza się? Zanim jeszcze odpalę silnik.

Czy przy odpalaniu zostają one wyłączone na ułamki sekund w celu odciążenia baterii, czy tylko przygasają z uwagi na pobór prądu?

Wiadomo, że słaby akumulator dostanie po tyłku w takim przypadku, chyba, że światła są automatycznie odłączone aż silnik zaskoczy.

Wcześniej miałem e39 gdzie też miałem auto-włącznik dla świateł ksenonowych w tym wypadku, ale nigdy tego nie używałem z uwagi na baterię, gdyż nie wiedziałem jak to tak naprawdę jest. Nie mieszkam w Polsce, więc nie jeżdżę na światłach cały dzień, gdyby ktoś chciał powiedzieć, że auto włącznik nie przyda się. Dzięki za podpowiedzi.

Opublikowano
to nie ten dzial kolego
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
  • Autor
O kurteczka, fakt.. Coś źle kliknąłem.. ;)
Opublikowano
W chwili odpalania auta (rozrusznik kręci) światła na Auto sa odłączane, tak, że z akumulatorem spokojna głowa.
Opublikowano
U mnie światła nie gasną przy odpalaniu (mowa o ksenonach).
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

U mnie po włączeniu zapłonu światła zapalają się , ale na czas odpalania gasną.

Światła włączone na auto. e60 530d.