Skocz do zawartości

test zegarów E36 316i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie czy w moim autku to jest BMW E36 316i rok prod 1994 jest możliwość przeprowadzenia testu zegarów, widziałem na YT cos takiego lecz nie wiem czy w moim modelu jest taka opcja.?? Jak jest to chciałbym poznać tą sztuczkę jak się ja wykonuje.??Dodam że mam tylko jeden przycisk od kasowania licznika i to z lewej strony

Z góry śle podziękowania

Opublikowano
witam, należy nacisnąć przycisk licznika dziennego a nastepnie kluczyk w pozycję 1(mogę się mylić, może 2, ale najpierw sprobuj 1; mam jeszcze osobiste pytanie, właśnie mam zamiar kupić e36 316 właśnie też z 94. Możesz opisać swoje jak się sprawuje i ogólnie jego historię???
Opublikowano
Jak byś użył szukajki to byś znalazł od razu odpowiedź na swoje pytanie.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
Jak byś użył szukajki to byś znalazł od razu odpowiedź na swoje pytanie.

kolego znalazlem lecz wiele niejasnosci i opisane modele z dwoma przyciskami w desce ja posiadam jeden i stąd ten post

Przepraszam ze tak cie urazilem zakladajac temat być może robiąc plagiat

co do historii mojej BUNI to jest bardzo krotka gdyż dostałem ja w spadku po teściu zmarłym 3 mc temu

lecz to co zdążylem zauważyc mimo iż nigdy nie bylem fanem BMW to teraz stwierdzam że bylem w dużym błędzie , nie wypowiem sie na temat techniczny i cenowy cześci ponieważ nic nie robilem przy aucie procz pierdol typu olej i filtr.. lecz komfortowo ... jestem bardzo zadowolony pieknie sie zbiera , pieknie pracuje , silnik bardzo czysty na łancuszku, jeden problem to skonczyl mi sie plywak od pozimu beny lecz to pikuś i paruje mi jedna lampa z przodu lecz to sa szczegóły ...super mimo iz jest wersja podstawowa bez klimy skóry i itp.. bardzo sobie chwale . Ma 17 lat auto a korozja w jednym miejscu ..pęcherzyk kolo zamka na klapie i to wszystko, podwozie kilka rudych miejsc znalazlem lecz tragedii nie ma sam to jakoś usune i zakonserwuje ...jednym slowem jestem zadowolony lecz o sprawy techniczne to popytaj kolegow z wiekszym doświadczeniem w BMW ja dopiero sie ucze tego auta ale jestem pilnym uczniem ha ha

Ps: dzieki za porade

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie

Poniżej link do mojego testu zegarów.Prosił bym o komentarze co oznaczają poszczególne numery i czy nie powinny zaświecić sie wszystkie kontrolki na desce???

Opublikowano
Jak byś zajrzał do linku który Ci przesłałem to byś wiedział.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
  • Autor
no tak faktycznie :) tylko co do kontrolek nie doczytałem uwaznie.Czy powinny sie palić wszystkie??
Opublikowano
  • Autor

no i o to mi chodziło :) dziękuje bardzo

a z innej beczki jak juz mam fachowca na lini to co zrobić gdy poprzedni właściciel wymienil klocki na nowe a kontrolka sie świeci od okładzin?? podejrzewam ze jakąś taniocha wsadzona bez czujnika da sie jakoś to wyłączyć, zewrzeć czy trzeba wymienić na oryginalny ...denerwuje mnie jak sie ciągle pali...

Opublikowano
  • Autor
dzieki ponownie kolego szkoda ze daleko mieszkasz byśmy jakieś piwko wypili i pogadali o buniach..pozdrawiam