Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie jestem tu nowy choć miłośnikiem tej marki jestem od dzieciństwa.

Teraz o autku i planach. Mam BMW E32 730i M30 R6 w pełnej elektryce i planuje założyć do niego turbo z tym że o turbo wiem bardzo mało i chciał bym żeby ktoś z was mi podpowiedział a nawet opisał co i jak mam zrobić poczynając jaką sprężarkę mam kupić do tego silnika i jakie wtryskiwacze (czy mogą zostać oryginalne) i jak jest z korbowodami i tłokami czy trzeba je wymienić jak tak to na jakie ?

O samych silnikach mam pojęcie więc myślę że sobie poradzę z złożeniem tego ale tak jak pisałem co do turbo proszę o pomoc czy po prostu wstawić większy silnik???!!!

Pozdrawiam Marcin

Opublikowano

Eaton M62 tego silnika nie obsłuży niestety, M112 jak najbardziej ale to małe nie jest

Co do turbo to wiele sprawdzonych M30 już jeździ na Holsecie HX35 tylko kwestia co chcesz osiągnać i do czego ma auto słuzyc....No i czy jesteś w stanie zainwestować powiedzmy dwukrotnośc wartości auta w tego złozenie.

Koszt wstawienia komuś kumatemu na taką modyfikacje zeby bezproblemowo jeździć to około 15 tys zł z gratami, do tego profilaktycznie każdy robi remont silnika przed takim zabiegiem.

Łatwiej lepiej i taniej wyjdzie kupno 740 V8 choć zdrowej sztuki też trzeba sie naszukać.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Można też zamontować kpl silnik z e23 745i M102 lub M106. Mam dwa takie kpl z turbosprężarkami do regeneracji.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań