Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Parę miesięcy temu odebrałem auto od lakiernika (lakierowane całe auto). Wtedy tego nie sprawdziłem ale dziś podniosłem fotel, chciałem ustawić lusterka i wyszło, że:

1) Lewe lusterko - nie da się poruszyć lewo/prawo

2) Prawe lusterko - nie da się poruszyć góra/dół

Po wybraniu felernego kierunku nie słychać pracy silniczka, więc domniemam że to kwestia elektryczna a nie mechaniczna. Pewnie podczas składania auta po lakierowaniu nie podłączyli mi czegoś :( Przed lakierowaniem na bank było OK. Teraz już troszkę za późno by to reklamować...

Czy w samym lusterku są jakieś wtyczki/złączki itp? Czy może coś nagrzebane w tym joysticku i przełączniku do sterowania? Może szukać w jeszcze innym miejscu?

Jeśli szukać w lusterku, to podpowiedzcie jak je rozebrać (piszcie na priv, bo w innych tematach psioczyli że podpowiadamy złodziejom - i poniekąd słusznie). Czy wystarczy zdjąć wkład, czy trzeba się dostać głębiej?

Dzięki za zainteresowanie - pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W mojej wersji (z pamięcią foteli i lusterek) są bodajże 3 złączki w drzwiach kierowcy u góry pod boczkiem (nad klamką). Tam miałem problemy z kontaktem, skutkujące niedziałaniem całości. Sprawdź, może masz podobnie.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano

Miałem podobnie parę miesięcy temu tylko, że mi po paru próbach przestały w ogóle reagować lusterka i wywaliło bezpiecznik. Winy był jeden kabelek, który podczas montażu boczków musiałem przez nieuwagę ułożyć w złym miejscu i przyciąłem go śrubką montażową tapicerki. W efekcie końcowym spalił mi się przełącznik sterujący lusterkami.

Ja na twoim miejscu sprawdziłbym najpierw czy przełącznik sterujący został kompletnie podpięty. Wyciągnij go i sprawdź czy wszystkie wtyczki są wpięte. W lusterkach nie masz, co szukać bo tam jest tylko jedna kostka, więc zacznij od elektryki w drzwiach kierowcy.