Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zwracam się do was z prośbą o pomoc w imieniu mojego bratanka który szuka samochodu.Zdał on prawo jazdy miesiąc temu,i rozgląda się za BMW w grę wchodzi tylko ta marka ponieważ jest on jej wielkim fanem.Niestety nie potrafi się zdecydować na konkretny model podoba mu się bardzo F10 ale doszliśmy do wniosku że szkoda byłoby mu ją teraz kupić ponieważ on się jeszcze uczy i nie posiada jeszcze doświadczenia a ten model małym samochodem nie jest,dlatego mamy do was taką prośbę aby pomoglibyście nam wybrać odpowiednie BMW dla niego z aktualnie produkowanych modeli,samochód miałby służyć mu przez około rok aby podszkolił swoje umiejętności ,a póżniej zakupiłby F10.Jak uważacie który model BMW nadawałby się jako pierwszy samochód?
Opublikowano

Myślę że trójka będzie najlepsza. Bo z jedynki to będzie za duży przeskok później na piątkę.

Sądzę że e90 a najlepiej e92 z małym silnikiem 318i żeby nie szalał zbytnio.

Pzdr.

Opublikowano
A jesli brać pod uwagę ze szukamy narazie najlepszego obecnie produkowanego BMW który ma służyć jako pierwszy samochód nie biorąc pod uwagę zmianę pozniej na F10 to byłaby lepsza jedynka czy trójka?
Opublikowano
A jesli brać pod uwagę ze szukamy narazie najlepszego obecnie produkowanego BMW który ma służyć jako pierwszy samochód nie biorąc pod uwagę zmianę pozniej na F10 to byłaby lepsza jedynka czy trójka?

wszystko jedno, to tylko kwestia tego co się bardziej spodoba.

Opublikowano
Mu się bardzo podoba jedynka bardziej od 3 ale on sądzi że to raczej mało męski samochód i że bardziej pasuje do kobiety...Ahh ta młodzież :D
Opublikowano
Mu się bardzo podoba jedynka bardziej od 3 ale on sądzi że to raczej mało męski samochód i że bardziej pasuje do kobiety...Ahh ta młodzież :D

ciśnie mi się złośliwy komentarz na usta (palce), ale się powstrzymam...

Opublikowano
nie odbierz tego osobiście, to nie ma być żaden atak na ciebie, tylko moja prywatna opinia, zupełnie poza konkursem: moim zdaniem kupowanie nowego BMW chłopakowi w tym wieku, świeżo po zdaniu prawa jazdy to pomyłka. możesz powiedzieć, że przemawia przeze mnie zazdrość, ale denerwuje mnie taka bananowa młodzież która rozbija się samochodami kupionymi za pieniądze rodziców/wujków/etc :duh: sam mam teraz 21 lat, w wieku 20 lat było mnie stać na zakup E46 330d z 2001 roku, za pieniądze które w 100% zarobiłem sam swoją własną głową i nikt mi w tym nie pomógł... również w tankowaniu czy zakupie części zamiennych nikt mnie nie dotuje. satysfakcja, że jeżdżę samochodem, który jest namacalnym efektem mojej własnej pracy, jest bezcenna. tak się składa że co jakiś czas napotykam się na takie dzieciaki w moim wieku lub nawet trochę młodsze w E92 i mieszkające w mieszkaniu kupionym za gotówkę przez rodziców na studia. podejrzewam, że dzieje im się krzywda, bo nie wiedzą co to zaradność życiowa gdy przypadkiem firma ojca upadnie i nie będzie ciepłej posadki do przejęcia.
Opublikowano
Dzięki za wypowiedzenie sie,także tak sądzę jak ty,ale to nie jest tak że oni mu kupują nowy samochód bo on ma taki kaprys,tylko że on zarabiał na ten samochód od 14 roku życia dorabiał i odkładał na niego co mógł,a reszte dołożą rodzice, samochód będzie kupowany używany.On potrzebuje także niezawodnego samochodu dlatego że się opiekuje chorym bratem który sam sobie nie da rady w życiu i dlatego szukamy samochodu możliwie jak najnowszego,dlatego nie ma tu mowy o jakimś bananowym dziecku ponadto on jest wielkim fanem samochodów a w szczególności BMW od dawna marzył o swoim własnym i co wakacje pracował na niego ciężko,gdy inni się bawili na plaży.Także nie musisz się martwić on wartość pieniądza zna :)
Opublikowano
spoko :D wracając do tematu, jedynie sugeruję by nie kupować auta na ogromnych felgach. najlepiej 16-17 cali - wielkie felgi łatwo pogiąć, zanim jeszcze człowiek nauczy się dobrze omijać dziury, podjeżdżać pod krawężniki, etc...
Opublikowano
Dzięki za podowiedź.Tylko jak mu przetłumaczyć że jedynka jest samochodem także dla mężczyzn :) On sądzi że kompaktami jeżdzą same dziewczyny,może dlatego że u nas wszyscy jeżdzą E46 lub E39 a kompaktami żony.A najlepsze uważa że jedynka mu się bardziej podoba od trójki,i masz tu babo placek :P
Opublikowano
Dzięki za podowiedź.Tylko jak mu przetłumaczyć że jedynka jest samochodem także dla mężczyzn :) On sądzi że kompaktami jeżdzą same dziewczyny,może dlatego że u nas wszyscy jeżdzą E46 lub E39 a kompaktami żony.A najlepsze uważa że jedynka mu się bardziej podoba od trójki,i masz tu babo placek :P

ja ci w tym nie pomogę, bo sam mam podobne zdanie i raczej jedynki nie kupię :mrgreen: ale trójka E90 ma tę samą płytę podłogową, wielkością nie różni się wiele...

edit: może 1 coupe E82? wygląda moim zdaniem świetnie i bardzo męsko :)

Opublikowano

Sądzisz że 1 coupe jest bardziej męska on zwykłej wersji hmm...No niewiem musiałbym z nim pogadać

EDIT: Dobra porozmawiałem z nim już.Powiedział że podoba mu się wersja Coupe.Czyli 1 Coupe rozmiarami jest podobny do 3 sedan??I jeszcze jedno pytanie w jakim silniku najlepiej brać 1 Coupe?

Opublikowano
Najlepiej jeden z podstawowych silników - nie znaczy że najsłabszy. Jak sobie przypominam to dopiero po jakiś 6 miesiącach od zdobycia prawka miałem jakieś doświadczenie i włosy na głowie nie raz się podnosiły... A jednak nie rozbiłem auta - zrobili to koledzy..
Opublikowano
Sądzisz że 1 coupe jest bardziej męska on zwykłej wersji hmm...No niewiem musiałbym z nim pogadać

EDIT: Dobra porozmawiałem z nim już.Powiedział że podoba mu się wersja Coupe.Czyli 1 Coupe rozmiarami jest podobny do 3 sedan??I jeszcze jedno pytanie w jakim silniku najlepiej brać 1 Coupe?

120d.

Opublikowano

Witam,

Ja proponuję żeby poczytał sobie cały dział oraz pooglądał galerię serii 1 i zobaczył jacy ludzie jeżdżą tym modelem, jest tam wielu dumnych mężczyzn i nikt się nie wstydzi.

Ja jestem bardzo zadowolony z tego modelu :cool2:

Jeżeli chodzi o kolor to bym tak nie wydziwiał ponieważ najważniejsze jest kupić auto bezwypadkowe, a to w Polsce jest bardzo trudne :mrgreen:

Jeżeli chodzi o kwestie silnika to w zupełności wystarczy mu 118d lub 118i

Opublikowano
Oglądałem dzisiaj 120i i powiem ci że wiem dlaczego jesteście z tego autka tak zadowoleni,ono ma to coś w sobie,to taki mały wariat,jak gokart :) Wybrół padł na wersje hatchback.Już nie sądze że to autko dla kobiet dla kobiet to raczej Mercedes A klasa który jest strasznie nudny.Zresztą teraz już nie ma podziału jakie autko dla kogo bo i kobiety jeżdzą X5,X6 i 7 to faceci ujeżdzają jedyneczki,które uważam za super autka! :D
Opublikowano

Witam.

Moim zdaniem jako pierwszy samochód na pewno nie powinien to być BMW. Niby lepiej rzucać na głęboką wodę, ale BMW to duża moc, napęd na tył :) Zima, śnieg i latasz jak bączek :) BMW to marka dla wprawionych kierowców. A jeśli już chcesz jeździć taką furą wejdź na http://sites.google.com/site/news048 i sprawdź ile Ci zostało :)

Opublikowano
U mnie w rodzinie 3 osoby miały BMW jako pierwsze samochody i nic sie...a fakt jedna e39 została skasowana przez świeżego kierowcę podczas jazdy w deszczu :?
Opublikowano

Ja bym odradzał tak drogą furę na 1wszy samochód.

Mój ojciec, zwykł mawiać, że świeży kierowca na początku jazdy, zawsze w coś puknie. A jeżeli nie on, to jego ;)

Śmiałem się z tego, dopóki sam nie najechałem na kolesia przede mną, bo zagapiłem się na ładną panią na chodniku...

Jeżeli nie daj boże stuknie, to za naprawę nowej fury sporo zapłaci, albo naliczą mu sporą zwyżkę na AC.

OC to już w ogóle będzie masakra ;o

Inna sprawa, że młodzi często chcą sprawdzić, na co stać ich samochód.

Wiem, bo sam strasznie szalałem na początku mojej przygody z motoryzacją. Na szczęście FWD. z RWD już pewnie bym nie żył :D

Inna sprawa, że dopiero kupując BMW z RDW nabrałem respektu do praw fizyki. I nauczyłem się w miarę prawidłowo jeździć.

Tak czy siak, moim zdaniem na początek lepsze FWD.

Opublikowano
moim pierwszym samochodem był zardzewiały Opel Vectra B 2.0 DTI z 98 roku :mrgreen: i nawet udało mi się go nie rozbić, tylko trochę poobcierać ;)