Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Podczas jazdy padła poducha z prawej strony ... było słychać głośne syczenie za koła, auto opadło na prawa stronę po jakimś czasie druga strona też się obniżyła.

Dzisiaj wymieniłem poduchę uszkodzoną i pompa pompuje ale auto sie nie podnosi co to może być... jak postawiłem na lewarku cały tył to poduchy się pompowały ale nie były twarde jak kamień. Wiem, że jest jakiś też zbiornik podłączony do całego układu ? Jak długo trzeba czekać aż kompresor napompuje cały układ i autko pójdzie do góry ?

Proszę o jakieś rady bo witki opadają przy niej...

Opublikowano
zbiorniki są 2 do każdej poduchy jeden. jeżeli sprężarka chodzi a auto nie idzie do góry to albo gdzieś ucieka ciśnienie albo sprężarka już niedomaga i nie robi odpowiedniego ciśnienia. podniesienie od gleby do poziomu jazdy zajmuje ok. 40s
Opublikowano

Właśnie nie wiem czy gdzieś nie ucieka... ale nasłuchiwałem gdzie się dało i nic nie słyszałem... chyba, że minimalna dziurka.

Coś jednak mi się zdaje że chyba kompresor już nie ma siły wytworzyć odpowiedniego ciśnienia...

Musze coś zrobić i podłączyć pod jakiś inny kompresor większy i zobaczyć czy pójdzie [BAD] do góry...