Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Mam silnik z E46 który miał katalizatory za kolektorami czyli kolektory ala barany. Silnik jest w Z3 i... zdobyłem orginalny wydech do Z3 od kolektorów (silnik to M52TUB25) po zamontowaniu go i lekkiej przeróbce mocowania z kolektorami... jestem zawiedziony bo pierdzi jak stara zołza. Chcę teraz wstawić zamiast kolektora który mam czyli rurek :) kolektory z katami. Takie same były w Z3 M52tu i w E46 więc pasować będzie i o nic nie zahaczy. Pytanie tylko moje jest takie czy... to się da zrobić ? w sensie, że jak zmienie sondy lambda (bo w kolektorze z katami są inne niz w kolektorze czystym) to wszystko będzie OK ? i jeszcze jedno pytanko... czy mogę założyć te kolektory od M54 ?? Z góry dziękuje za pomoc ! Pozdrawiam
Sprzedam: tylnie lampy od Z3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wysłałem ci dwie wiadomości na PW w innej sprawie ale chyba nie doszły. Odpisz jak zrobisz porządek z skrzynką PW, w sprawie katalizatorów też ci doradzę.
Opublikowano
pamietam natknalem sie kiedys na taki watek, ze do silnikow 2.3 i 2.5 chlopaki montowali "baranki" z 2.0 i cos tam bylo lepiej z moca, ale to TYLKO jako ciekawostka niepoparta zadna praktyka w tej kwestii. KOWAL rzucaj info na 4um :cool2: pozostanie dla potomnych :wink: