Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnimi dniami dosyć mocno zacząłem się zastanawiać nad zakupem e36 318is..

I tu mam pytanie i zarazem prośbę do kogoś dobrze orientującego się w historii tego modelu (e36)

>> co zmieniało się wraz z egzemplarzami z poszczególnych roczników?

Prosiłbym o w miarę jak najpełniejszy opis zmian, jeżeli to możliwe również z fotkami...

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
Z tego co wiem, to byla zmiana przodu. Szersze i grubsze nerki... itp, ale nie wiem dokladnie od ktorego roku. Ja np w 94 mam juz nowy, a wiem ze niektorzy w 96 jeszcze nie mieli..
Opublikowano
Z tego co wiem, to byla zmiana przodu. Szersze i grubsze nerki... itp, ale nie wiem dokladnie od ktorego roku. Ja np w 94 mam juz nowy, a wiem ze niektorzy w 96 jeszcze nie mieli..
Zgadza się.Tez cos slyszalem o tym grillu.Wiem ze od 96r byl zmieniony ale od ktorego miesiaca nie wiem.Wiem ze ja mam z poczatku 96r samochod i mam stary :(

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Nowy grill wg. moich informacji byl od 09/1996. Zmienili tez wtedy boczne kierunkowskazy na blotnikach, te nowe maja tylko swiecaca czesc, bez tej czarnej obwodki.

Ciekawostka jest natomiast zderzak - wg. realoem ten potocznie nazywany "nowszy" zaczeli produkowac jakos pozniej, jednak mam w domku zdjecia w gazetach z 1993 roku u juz wtedy czesc aut ma ten nowy. Ogolnie chyba do 1996r. produkowali oba rodzaje, dopiero po 96 byly tylko te nowsze.[/code]

Pozdrawiam,

Bartek