Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie w kwestii złącza 16 pinowego w kabinie. Posiadam model z ze stycznia '97 gdzie jak się dogrzebałem w WDS nie było jeszcze tego złącza ale mam na nie miejsce, tzn. listwa pod sterowaniem klima jest dzielona ale tam gdzie zazwyczaj jest gniazdo jest tylko "dziura".

Czy ktoś może próbował dołożyć to gniazdo? Czy połączenie gniazda zgodnie ze schematem od maja '97 da jakąś szanse na odczyt zgodny z obd2?

Druga kwestia to czy przez gniazdo 20pin'owe z interface'em ADS ta się odczytać korekty krótko i długoterminowe wtrysku? coś jak lambda integrator w INPA'ie ale te wartości są dla mnie co najmniej trudne do zrozumienia - nie mogę znaleźć żadnej logiki w tych korektach.

Opublikowano

Nie masz OBD2, ale chyba powinieneś mieć OBD1, że tak powiem. W takim razie najprościej kupić przejściówkę OBD2->OBD. Działa to bezproblemowo, ja w e46 mam OBD (okrągłe złącze) i wszystko hula jak należy :cool2:.

Coś takiego:

http://allegro.pl/adapter-z-gniazda-obd2-obd-ii-na-wtyk-bmw-i1720891330.html

A wszystko to przez REKINA ;-)