Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

dzis na koniec jazdy wyskoczył mi komunikat "standlicht prufen", i nie pala sie lewe ringi z przodu..

przepalone? czy to inny problem ? ktos cos takiego mial?

jesli przepalone, to jaki koszt mniej wiecej, i czy da rade samemu?

Opublikowano
u mnie tez zapalił się ten sam błąd tylko, że jak zapalam postojówki to świeci mi się prawa postojówka normalnie i i lewy kierunek, czyzby powstalo jakies zwarcie? Dodam ze przy wlaczonych swiatlach mijania lewa postojowka nadl sie nie swieci.
Opublikowano

To, że po spaleniu np żarówki w ringach świeci się zamiennie kierunkowskaz jest normalne - celowo tak zrobiono aby w nocy mimo awarii żarówki w ringach widać było szerokość samochodu (właśnie dzięki świecącemu się kierunkowi). Jak wymienisz żarówkę w ringach to kierunkowskaz zgaśnie.

Co do żarówek to są to żarówki typu H10W 12V 10W z mocowaniem typu BA9S. Ogólnie rzecz biorąc to kupuje się ją w zestawie razem z całą oprawką i odbłyśnikiem (w ASO kosztuje w okolicy 65pln za sztukę). Ale można też po małej przeróbce oprawki wymieniać potem tylko same żaróweczki- do dostania także na Allegro w cenie do 10pln/szt.

Jeśli uda się wyjąć żarówkę z oprawki to można nową żaróweczkę kupić tutaj - pozycja nr 1:

http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/sklep/ws_gru_clob.php?grukod=999931&wit=SKLEP&Lisc=0&KhPro=&od=0&gname=%AFar%F3wka%20H10W&leaf=248335

Pzdr.

Opublikowano

w moim przypadku żarówka bezproblemowo wyszła do przodu z oprawki.

Niestety nie dostałem takowaj w sieci norrauto, ale poszukam dalej.

jak znajde ja gdzies to dam znac ile kosztowala:)

edit:

i wszystko jasne, zrobiłem telefoniczna rezerwacje na dwie żaróweczki, po 11 zl w intercarsie:) do odbioru jutro:)

pozdrawiam:)