Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zamiar zabrać się do demontażu podsufitki w mojej e34 i potrzebuję kilka porad albo instrukcji jak się to robi, bo moja niestety jest już trochę przykurzona i chcę ją dokładnie wyczyścić. Ta podsufitka jest na zatrzaski czy jest jakoś inaczej przymocowana???>
Opublikowano

Zdemontuj jeden fotel, wszystkie słupki na zatrzaski-ściągając uszczelki drzwiowe, daszki na torxy, rączki i wówczas trzymać podsufitkę powinny tylko zatrzaski nad tylną szybą.

Co do podsufitki i jej prania-czyszczenia to uważaj, bo wycierając podsufitke mocno, lub ją "namaczając" (czyt. psikając specyfikami czyszczącymi) możesz przypomniec sobie, że miedzy podsuritką, a "przykurzonym" materiałem jest już stara skruszona gąbka :P i wówczas wizyta u tapicera....

Opublikowano
Hehe, Dzięki za info, akurat obecnie nie mam wogóle siedzeń w samochodzie bo świeżo od lakiernika, zrobiłem sobie progi i pare ognisk rdzy :norty: :twisted: a podsufitka aż tak bardzo nie jest ubrudzona, więc myśle że obejdzie się bez problemów :mrgreen: :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Yo

A nie latwiej byloby ci ja czyscic w aucie ? mysle ze zaoszczedzilbys czasu i nerwow - przy sciaganiu mozesz cos polamac/ uszkodzic - no i czas zdejmowania/ zakladania tez troche "wazy".

Ps. polecam pianki czyszczace + gabka do naczyn - u mnie dzialalo

Pozdro

Opublikowano
Przy tym wieku auta nie polecam czyszczenia, niestety owa gąbka, która znajduje się pod materiałem jest silnie podatna na wilgoć, odpadnie Ci później cały materiał. Jak ściągniesz podsufitkę to najlepiej wymień go na nowy. Na alledrogo kupisz bez problemu, do tego klej do tkanin. Wyczyść tylko dokładnie podsufitkę ze starej gąbki, bo Ci się grudki porąbią jak klejem przejedziesz.
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg