Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nasza firma od lat współpracuje z Marka BMW i zastanawia mnie ile fizycznie kosztuje BMW 7 z fabryki.

W zeszłym tygodniu dostałem ofertę na zakup trzech BMW 730d każdy za 518 tys.zł z upustem 50% oferta jest od brokera, np A jak pytałem na zakup BMW 530GT każdy za 380 tys.zł to upust był 41%.

W salonie dostałem upust 10% maksymalny. Ile fizycznie musi kosztować auto. W Niemczech pytałem się dilera to upust jest 35% w Polsce 10%.

Opublikowano
czemu tak sądzisz , przy więcej niż jedna sztuka rozmowa jest zawsze o innych pieniądzach , jak my bierzemy po bmw co 12 miesięcy wymieniamy auta bo rocznie przejezdna nasze auta po 100-120 tys.km . Dilerzy w bmw w Polsce ma zawyżone ceny średnio o 40%
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ja z Tobą zrobię deal od razu. Załatw mi za pół ceny X6 nówkę, biorę od razu dwie sztuki. Mówię jak najbardziej poważnie. Skoro upusty w DE masz 40-50%, to dziwię się, że jeszcze się nie zająłeś handlem autami.
Opublikowano
mi tylko chodzi ile fizycznie auto kosztuje wychodząc z fabryki. Byłem w salonie fiata to mówiono mi że pracownicy fiata mają upust na punto evo w dowolnej konfiguracji z 35% upustem . Zakładając ze fai punto evo 5 drzwiowy 1.2 najtańszy kosztuje 42 tys.zł - 35% = 27,300zł .