Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam felgi Brock b6 18", które ktoś nieudolnie pomalował na chrom, chrom zaczyna gdzie nie gdzie odpryskiwać i uwidaczniać małe czarne plamy ( podkładu? )

1. Czy piaskowanie wystarczy do przywrócenia pierwotnego koloru?

2. Czy wystarczy je potem wypolerować i będą jak nowe?

3. I jaki jest mniej więcej koszt takiego przedsięwzięcia?

@EDIT: a w ogóle to tak wyglądają http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0cedd15a31645d7.html , z oponami sprzedam je za 1000zł: 2 opony z roku 2010, ale trochę jajowate, przy 120km/h czuć drgania. Nie dawno byłem u wulkanizatora: felgi proste tylko te opony...

mieszkam w okolicach Bielawy, Dolnyśląsk

Opublikowano

A ty wiesz w ogóle, na czym polega piaskowanie i po co się to robi?

Oczywiście przywróci pierwotny kolor, ale nie lakieru, tylko materiału, z którego felgi są wykonane :lol: Potem trzeba je będzie pomalować - najpierw podkładem, potem lakierem właściwym. A najlepiej potem jeszcze raz bezbarwnym dla utwardzenia i zabezpieczenia. Ewentualnie raz a porządnie proszkowo.

A skąd wniosek, że ktoś je nieudolnie pomalował? Może to fabryczny chrom?

Opublikowano

Nie sadzę że fabryczny, bo odpryskuje. Dzięki za przybliżenie technologi renowacji felg :cool2: Miałem nadzieje, że po piaskowaniu można wypolerować i nałożyć klar, ale trudno...

W takim razie nie robię ich tylko sprzedam.

BTW. za 1000zł mogę kupić styling 32 16" z nowymi oponami. Wydaje mi się to dobra ofertą.

Opublikowano

To że odpryskuje to żaden argument. Fabryczny tez może odpryskiwać. Te felgi były dostępne w chromie, więc myślę, że to jednak fabryczny lakier.

Tak czy inaczej, Styling 32 są o wiele ładniejsze :)