Skocz do zawartości

320d mam problem z radiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z radiem w bmw e 46 320 d ponieważ co jakiś czas mi głos gaśnie radio działa dalej ale muszę je wyłączyć i włączyć żeby był głos z powrotem czy ktoś mi może pomóc z góry dziękuję pozdrawiam MICHAŁ!!!!
file:///C:/Users/admin/Desktop/BMW.jpg
Opublikowano
a grzebaleś juz wczesniej przy tym radiu czy samo tak zaczelo robic?
Opublikowano
  • Autor
samo zaczeło się tak robić na dołkach
Opublikowano
tu nikt raczej ci nie pomorze weś sam odkreć to radio i zobacz, moze to zwykly kabelek sie poluzował... a radio wyjmuje sie w prosty sposob boczna listwe po prawej stronie podważasz tak samo po drugiej stronie i masz dwie śrubkie 5 minut i masz ogarniete
Opublikowano
  • Autor
oki zobaczę ale z góry dzięki za zainteresowanie pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
niestety nic to nie dało wszystko jest oki ale jak wyjmę wtyczkę i wepnę spowrotem to głos jest ale jak lekko puknę w radio palcem to gaśnie głos
Opublikowano
czyli wada tkwi w radiu... a jakie masz radio??? orginalne bmw na kasety czy plyty
Opublikowano
  • Autor
orginalne na kasety ale jeszcze mam tv i telefon nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
Opublikowano
glosniki zmieniales, pytam bo moze jest gdzies przeciarzenie lub nadpala sie koncowka mocy hmmm cieżki temat
Opublikowano
  • Autor
jest cała w orginale nic nie zmieniałem
Opublikowano
sorki ale ja już nie mam na to pomysłu, musiałbym to zobaczyc, tez mam takie radio tylko juz go nie urzywam wymieniłem na alpine
Opublikowano
  • Autor
a może byś chciał odsprzedać
Opublikowano
prubowaleś mi pomoc z moim problemem czyli zatrzasniete kluczyki, jesli uda Ci sie cos wymyslec zeby ten bagaznik otworzyc bo jutro chcialbym miec to juz za soba to dam ci to radio
Opublikowano
  • Autor
spoko odpisałem
Opublikowano
  • Autor
a może ma ktoś jakieś rozwiązanie inne
Opublikowano
  • Autor
up
Opublikowano
  • Autor
no proszę o pomoc
Opublikowano

Kolego jakie masz to radio?

Pisałeś cos ze ten model z TV i navigacją - wyswietlacz 4:3 + zmieniarka w bagażniku?

Ja mam takie w buni + jeszcze HK i mi tez sie tak dzieje - tzn włączasz radio o ono sie nie uruchamia trzeba czasem pare razy on/off aż w koncu załapie - nie ma na to reguły.

Wyszukałem na forum ze w tych radiach / wzmacniaczach siada koncówka mocy i to jest do wymiany.

Ja niedługo bede musiał to zrobić bo juz mnie szlag trafia :mad2: .

Pozdro

Opublikowano
  • Autor
a czy ktoś wie czy jak jest zrąbana ta końcówka mocy to czy trzeba wymienić radio czy da się to zrobić ????
Opublikowano
  • Autor
no jest ktoś taki
Opublikowano
końcówki mocy to podzespół wymienny w każdym sprzęcie ,nie sądzę żeby w tym radiu było inaczej ,nie wiesz jak się za to zabrać to zawieś radio do elektronika on już sprawdzi co naprawde powoduje te niedogodności...
Opublikowano
  • Autor
mobilki to nie jest wina końcówki mocy tylko na płycie głównej trzeba coś polutować i tyle maksymalny koszt to 150 zł ja zapłaciłem 100 i jest oki super
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kurde pseudo magik wymienił mi koncówki mocy we wzmacniaczu HK, ale kurde to nic nie dało.

Teraz wogle mi [BAD] nie działa :mad2: :mad2: :mad2:

Totalnie nie mam dzwieku. Oczywiscie super elektryk nie wie co nie działa.

Miedzy swietami chce podjechac do tego goscia co sie ogłasza na alledrogo ze Śremu że naprawia tunery w beemkach.

Rychu o co chodzi z tą płytą główną ? We wzmacniaczu?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Kurde pseudo magik wymienił mi koncówki mocy we wzmacniaczu HK, ale kurde to nic nie dało.

Teraz wogle mi [bAD] nie działa :mad2: :mad2: :mad2:

Totalnie nie mam dzwieku. Oczywiscie super elektryk nie wie co nie działa.

Miedzy swietami chce podjechac do tego goscia co sie ogłasza na alledrogo ze Śremu że naprawia tunery w beemkach.

Rychu o co chodzi z tą płytą główną ? We wzmacniaczu?

słuchaj tam jest coś tylko do polutowania jakieś ścieżki jakieś (zimne luty) odstawiłem betke na 2 godziny trochę posiedział polutował i teraz hula do tej pory :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: