Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak wrzucam jedynkę lub dwójkę auto delikatnie buja się do przodu co oznacza, że sprzęgło nie rozłącza całkowicie silnika i skrzyni biegów.

Jak podciągnąć sprzęgło tak żeby bardziej wysprzęglało. Można to zrobić samemu czy tylko warsztat z kanałem?

Opublikowano

Witam.Podłącze sie do tematu,,,u mnie sprzęgło bierze bardzo nisko więc żeby zmieni bieg musze pedał cisnąc mocno w podłoge....

przydało by sie to wyrególowac...

Opublikowano

z tego co mi wiadomo nie ma możliwości podciągnięcia sprzęgła w BMW. Jest tam system samokasowania luzu na sprzęgle wraz z ścieraniem się tarczy.

może jest problem z wysprzęglikiem, nie działa jak należy, moze trzeba wymienić płyn w układzie sterowania sprzegłem albo zwyczajnie zużyła się tarcza już

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Szlag mnie zaraz trafi z tą technologią :twisted: . Znowu szukanie specjalisty a potem przyczyny i parę stówek poleci jak nic.

Zaraz się okaże, że koła nie będzie można odkręcić bez znajomości kolejności odkręcania śrub, która jest tajna i znana tylko Serwisowi. :mad2: