Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak w temacie szukalem juz na forum ale nie ma podobnych objawow. u mnie jest tak; ruszam normalnie nie szarpie wlaczam dwujke to zabkuje tak samo z dwojki na trojke,na czworke nie odczuwalne..przy redukci np z 3 na 2 tez zabkuje..co to moze byc?zadnych stukow ani nic nie slychac..dodam ze jak lagodniej zmieniam biegi przy nizszych obrotach to niema tego.. a jeszcze jedno pytanie. dlaczego z miejsca przy ruszaniu bez gazu gasnie?w innych autach tego nie bylo..
Opublikowano
nie nawet nie wiem gdzie go sie sprawdza.biegi wszystko ladnie wchodzi.. tylko te zabki..najgorzej z jedynki na dwojke albo przy redukcji z wyzszych obrotow..
Opublikowano
nie wiem bo mam to auto 2miechy. sprzeglo raczej mozna wykluczyc..nie slyszalem jeszcze zeby samochod zabkowal od sprzegla..jak juz to by szarpal i przenosilo by sie to na karoserie auta te drgania....
Opublikowano
koledzy mi nic nie zgrzyta.biegi wszytsko alegancko wchodzi. tylko zabki auto robi. np jak jade powoloi jedynka bez gazu i dodam gazu to tez zabke zrobi..wiec watpie ze to od sprzegla..
Opublikowano

Po pierwsze to naucz się pisać poprawnie. Dla mnie "zabkuje" zn. ząbkuje czyli zgrzyta, jeśli chodzi Ci o szarpanie "żabkowanie" to pisz tak. Używaj polskich znaków.

Jak szarpie to sprawdź łącznik elastyczny wału.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
sorki za ten bląd..sprawdze to.. a moje drugie pytanie to;dlaczego nie chce ruszyc moja bunia bez gazu?
Opublikowano
z kad ta pewnosc kolego bizon??pisalem post wczesniej ze to nie tylko przy zmianie biegu. jak tocze sie powoli jedynka bez gazu to tez plynnie nie jedzie auto.. bmw to 316i m43 98rok
Opublikowano
Tak naprawdę możliwości jest wiele. Proponuję najpierw podpiąć się pod kompa. Może coś z dolotem, układem paliwowym. Jak się podłączysz pod kompa będzie możliwość wyeliminować jakieś możliwości. Tak to tylko zgadywanka.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
wlasnie nie dawno bylem na kompie..nic nie pokazlo..bo wczesniej wymienialem sonde..po wymianie sondy pojechalem wykasowac blad potem za jakis czas znowu pojechalem i wyskoczyl takie cos;osiagniety limit sterowania sonda lambda'' co to moze znaczyc?ale wykasowal go..fakt faktem gume od przeplywki mam owinieta izolacja ale watpie zeby to mialo jakis wplyw?