Skocz do zawartości

316i lekko szarpie przy ruszaniu-czy to juz koniec sprzęgła?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Jestem świeżym posiadaczem E36 94 rok bez klimy. Pytanie moje dotyczy sprzęgła mianowicie gdy ruszam z 1 biegu to jak bym nie puszczał pedal sprzęgła to czuc lekkie szarpanie .Czy to już koniec tarczy czy jeszcze dociski ? na wstecznym podobnie sie dzieje.
Opublikowano (edytowane)
Może guma od przepustnicy do filtra jest popękana podobne objawy, zdejmij i sprawdź ją no i druga kwestia regulamin i tytułowanie. :mrgreen: Edytowane przez CYGAN_Bless
Opublikowano (edytowane)
przepraszam z góry jesli naruszylem regulamin , prosze o wybaczenie jestem nowy. Guma ? gdzie sie znajduje kolego prosze o szczegóły...dziekuje za szybki odzew Edytowane przez zukero
Opublikowano
Witam . Jestem świeżym posiadaczem E36 94 rok bez klimy. Pytanie moje dotyczy sprzęgła mianowicie gdy ruszam z 1 biegu to jak bym nie puszczał pedal sprzęgła to czuc lekkie szarpanie .Czy to już koniec tarczy czy jeszcze dociski ? na wstecznym podobnie sie dzieje.

Sprawdź łącznik elastyczny wału - jak popękany to jest taki objaw.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Taka gruba rura wychodząca od razu od filtra powietrza i przepływomierza gumowa popękana może być w takim miejscu że na pierwszy rzut oka nie widać dopiero ja ją się zdejmie i rozciągnie delikatnie to widać pęknięcie, pęknięcia taśma izolacyjna na chwilę załatwia takową sprawę. Łącznik też może być to fakt.
Opublikowano
o to lepiej juz brzmi niz sprzegło i wymiana bo to lekko chyba tysiak pojdzie za komplet tarcza docisk i lożysko + robocizna ....tak propo SASCH firma dobra czy do d..y?? tak na wszelki wypadek
Opublikowano

ok 700 to jeszcze nie tragedia lecz mam nadzieje ze filtr i lacznik wyleczy moja BUNIE:)

jesli ktoś z forumowiczy ma lub miał podobny przypadek prosze o rade

Ps:byłem wlasnie na parkingu guma od filtra cala i zdrowa lecz sam filtr lekko juz zabrudzony nie jest żółty tylko juz szary jutro kupie nowy i zobacze co jest grane auto rusza juz po 1/4 zwolnienia pedalu wiec co jest powodem szarpnia filtr?

Opublikowano
Ten łącznik jeszcze sprawdź. Wydaje mi się że sprzęgło jak normalnie rusza po odpuszczeniu 1/4 sprzęgła to że chyba jest ok może pompa paliwa nie podaje takiego ciśnienia jak trzeba a benzyna nigdzie ci nie ucieka chodzi mi może przez jakiś szlałszyk gumowy czasami parcieją i pękają przy opaskach i silnik nie dostaje takiej dawki beny jak trzeba. Ja jak w oplu miałem takie coś że jeździłem normalnie a nagle zrobił mi się motyw że jechałem obroty po naciśnięciu gazu wzrastały silnik wył a samochód prędkości prawie nie zwiększał i wtedy dopiero wymieniłem sprzęgło.
Opublikowano
dodam ze bak mam paliwa po korek a swieci sie kontrolka rezerwy , moze faktycznie pompka tez ma oproblem razem z pływakami musze rozebrac byc moze rezerwa to wina kabelka urwanego