Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem ponieważ odkąd kupiłem BMW to dużo pali. Wymieniłem sonde a nadal pali mi na trasie około 17 l gazu a w miescie potrafi nawet 24 l ;/ . Co mogłbym jeszcze wymienić żeby spalanie było w miare dobre. Pozdrawiam
Opublikowano
sprawdź termostat może jest lekko uchylony latem możesz tego nie dostrzec, ja ostatnio wymieniłem u siebie w is i spalanie od razu spadło
Opublikowano
Przed wymianą sondy palił mi na benzynce 20l w mieście ;/ Wiec to chyba nie wina gazu...
Opublikowano
sprawdz czujnik temperatury , ten co podaje na kompa u mnie było podobnie i okazało się , że na kompie czujnik pokazywał -15 latem i chodził na tzw ssaniu ale kopa miał :cool2:
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano

witam!!!

Moja buma jak palila tyle co ty mowisz to tylko pomogla wymiana przeplywki ale objawem byl duzy spadek mocy i na benzynce i na gazie...czujnik temparatury tez wymienialem i nic to nie dalo, en czujnik tylko przelacza temperature jak sie nagrzeje i wylacza ssanie. Przeplywka mnie wyniosla 200zl z przesylka na allegro i to nowa ale nie orginalna i juz tak jezdze 3 lata i jakos dziala a spalanie mam na miescie 13 a w trasie 11 gazu/100km i jam mam ciezka noga:) a moja zona zeszla do 11,5 na moescie i 10 w trasie nie wiem jakim cudem aletak wychodzi mi z obliczen.

Pozdro!!!

Opublikowano
kolego tego przelacznika temperatury ssanie anie sprawdzisz na kompie jedzynie musisz go wyciagnac i sam w wodzie sprawdzic on sie przelacza jak pamietam to przy 45oC ale musisz poszujac albo wymien go bo to najtansza czesc do wymiany ja dale za nowy 60zl.