Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nurtuje mnie jedno pytanie, a ponieważ nie jestem jeszcze dobrze obeznany w tematyce BMW, wcześniej można powiedzieć że byłem fanem innej marki, to mam dylemat. Czy BMW zwyczajowo jest przygotowane na modyfikowanie wyposażenia? Chodzi mi głównie o moduł komputera pokładowego i tempomat. Posiadam Z4 2.2i w najbardziej ubogiej wersji, bez tempomatu i bez komputera. Czy zakup np takich przełączników i zrobienie jakiegoś czary mary w komputerze samochodu podpietego do jakiegoś programu, pozwoli mi na włączenie mozliwości podglądu spalania, sredniej prędkości itp?

A czy tempomat jest std. w samochodzie i brakuje tylko sterowania? Czy sterowanie gazem jest elektroniczne w Z4?

Na allegro są np takie przełączniki:

http://moto.allegro.pl/tasma-przelaczniki-bmw-e46-e39-e38-x3-x5-z4-i1688163267.html

Dzięki za pomoc!

Opublikowano
Z tempomatem nie wiem, a jesli o BC idzie to kupujesz właśnie manetke i aktywujesz BC np. w DISie. Jest też wiele inncyh funkcji, które mozna w BMW uaktywnić (dokodować) nie dokładając niczego.
Opublikowano

do tempomatu potrzebujesz manetke ,tasme ,i 2 metry kabla ktory wpinasz w komputer silnika i gotowe

mam caly zestaw do tempomatu i BC.

500zl.

Opublikowano
jakie masz radio w swoim samochodzie? Generalnie wszystko można podłączyć i zaprogramować, ale pytanie czy to będzie opłacalne...
Opublikowano
jakie masz radio w swoim samochodzie? Generalnie wszystko można podłączyć i zaprogramować, ale pytanie czy to będzie opłacalne...

Mam Z4 2.2i, rok produkcji 2004. Radio z 12 pinami, dokładny model to: BMWRCD104-01 9012 300 00369 WA03 0334.

Czyli rozumiem ze mozna zaprogramować zmieniarke do tego radia?

Rozumiem też że po zakupie manetek i okablowania, będe mógł zaprogramować tempomat i BC?

Czy moge prosic o wskazówki gdzie w Krakowie lub okolicach i do kogo sie z tym udać? Nie udało mi sie jeszcze wgryżć w temat BMW tak aby znać odpowiednie miejsca gdzie sa tacy magicy od komputerów :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak wspominałem że mam z4 2,5i z 2003r z usa , i mam pytanie >>>>>>

>>> jak sprawdzić na komputerze pokładowym spalanie ?? jest to możliwe ? Bo Pali JAK SMOK ! ! Może dlatego że automat

Ale nie schodzi poniżej 10 /100km

Opublikowano
Zależy od wyposażenia. Np. światła do jazdy dziennej, składane lusterka z pilota, automatyczne ryglowanie itp. itd. Poczytaj sobie: http://www.carpediemdiag.npx.pl

A czy w Wawie ktoś by mi zaktywował światła do jazdy dziennej za sensowne pieniądze?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
do tempomatu potrzebujesz manetke ,tasme ,i 2 metry kabla ktory wpinasz w komputer silnika i gotowe

mam caly zestaw do tempomatu i BC.

500zl.

1. Tak apropos tempomatu, czy w waszych z4 macie potwierdzenie aktywacji tempomatu?

2. Czy w z4 jest kontrolka/ostrzeżenie o braku płynu do spryskiwania szyb?