Skocz do zawartości

318i gasnie silnik PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poczytalem troche na forum ale nic mi nie pomoglo wiec postanowilem napisac. Wiec mam taki problem, odpalam auto i po chwili (gdzies 5-10s) obroty spadaja do 400-200 silnik sie trzesie( tak jakby sie dusil) i gasnie. Przeplywomierz dziala, swiece kable sprawdzone, krokowiec wyczyscilem ale nie jestem pewny czy dziala (nie wiem jak sprawdzic) moze ktos doradzi Pozdrawiam

* filtr wymienialem 2 tysie temu

* nie posiadam LPG

*wchodzi na wysokie

Edytowane przez daf20

Opublikowano
Wchodzi na wysokie obroty? Masz instalacje LPG? Filtr powietrza dawno wymieniales? Może być problem z krokowym.
Opublikowano
  • Autor
A moze ktos wie jak sprawdzic krokowca...? Czy silniczek krokowy od e36 316 bedzie pasowal ??
Opublikowano
A szczelność układu dolotowego sprawdzałeś?
Opublikowano
  • Autor
Tak dolot obejrzałem caly nic nie znalazlem ;/
Opublikowano
mam taki sam problem. a obroty Ci faluja?
Opublikowano
  • Autor

Tak obroty faluja ;/ a najgorsze jest to ze najbliższy termin do mechanika z kompem jest za 1.5 tygodnia ;/

ps. nie wiecie czy po podłączeniu krokowca i przekręceniu kluczyka na zapłon powinno coś się dziać ?

Opublikowano
czytalem gdzies ze ma buczec delikatnie
Opublikowano
Silniczek krokowy buczy ponieważ dostarcza powietrze na wolnych obrotach gdy przepustnica nie jest otwarta podmianka jak najbardziej. Możne coś z paliwem ? filtry itp, sprawdź ciśnienie na pompie paliwa (pompa nie buczy). A czy silnik płynnie wkręca się na obroty ?
Opublikowano
  • Autor
Dziś sprawdziłem: krokowiec po przełączeniu na zapłon nawet nie drgnie, filtr paliwa sprawdzony, pompa działa. Silnik wkręca się na obroty...
Opublikowano
mojego silniczka krokowego tez wogole nie slychac. wiec ja u siebie wlasnie jego obstawiam ale za bardzo nie mam mozliwosci podmiany bede musial kupic.
Opublikowano
  • Autor
Czesc, wiecie czy silnik krokowy z 1.6 m43 e36 bedzie pasowal do 1.8 e36 m 43 ?? Pilnie potrzebuje wiedziec