Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam potrzebuj pomocy, szukam skrzyni automatycznej czterobiegowej do BMW E 36 1996 rok, po wpisaniu końcówki VIN-u do detektora wychodzi mi oznaczenie GM A4S 310R, a na wszystkich aukcjach internetowych jest podawane oznaczenie F 29, czy pierwsze oznaczenie jest odpowiednikiem drugiego? Czy na podstawie Vin-u można dobrac odpowiedni typ skrzyni? Będę bardzo wdzięczny z informacje, to moje piersze BMW i niestety traf chciał że skrzynia mi padła.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Witam

Zobacz jakie oznaczenia masz na korpusie automatu, bo to, że masz A4S 310R, nic nie mówi. Ta skrzynia występuje w wielu wariantach. Zobacz, jakie jeszcze oznaczenia są na korpusie Twojej skrzyni. Podzwoń po aukcjach, goście Ci podpowiedzą, co gdzie i jak szukać...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Zrobiłem tak jak piszesz, ale nie znalazłem tej tabliczki, myślę że jest po tej stronie skrzyni która jest w środku auta, albo źle szukałem, wiesz może w jaki miejscu korpusu znajduje się tabliczka znamionowa, wiem że powinna byc niebieska albo zielona, popytam też ludzi na aukcjach, ale z rozmowy widzę że ci co sprzedają często wielu rzeczy nie wiedzą, no ale gdzie jest tabliczka powinni wiedziec!

Dziękuje za poprawienie tytułu, pisałem z marszu , bo muszę jak najszybciej rozwiązac ten problem, był bym wdzięczny jak byś usunął ten czerwony podpis z pod mojego postu.

Pozdrawiam.