Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam PAnowie walczę z silniiem już drugi dzień. Auto szarpie, nie ma mocy, słychać stuki w wydechach, wydaje się jakby nie pracował na wszystkich cylindrach. Dzisiał doszedł do mnie interfejs i zaraz sprawdę co inpa pokaże. Ale mam jedno pytanie, autem jeżdżę krótko, czy w waszych silnikach przy kolektorze dolotowym słychać jakby cykanie/sykanie jakby powietrza? Być może gdzieś ciągnie lewe powietrze ale sprawdzałem i nie mogę dojść do tego gdzie, a nie jestem pewny czy on tak po prostu nie pracuje. Być może macie jakieś doświadczenia któe mógłbym jeszcze wykorzystać ?
Opublikowano

Masz LPG?

powodów może być tyle ile częsci w silniku :/

na lewym powietrzu by ci się bardzo mocno trzęsła, wiem bo tak miałęm, wystarczyło wymienić wszystkie uszczelki w dolocie i przestała. Później się trzęsła, bo padła przepływka.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Witam !, mam LPG, byłem na komputerze, nie pracuja 3 gary - diagnoza - LEWE POWIETRZE - poiedz mi które uszczelki, na razie wymienilem miedzy przepustnica a kolektorem, dolnych nie wymienialem, słychać jak auto zaciaga powietrze - jakby w srodkowej czesci kolektora