Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanie bo natknalem sie nie tylko na forum z problemem dotyczacym 745 (baaaaardzo kosztownym) wyciekiem plynu chłodniczego
.Czy 750 po lift z 2005 moze cierpiec na ta sama przypadłość czy to tylko bolaczka 745 i 735 przed liftowych??? zalezy mi na powaznej odpowiedzi bo jestem tyle co przed kupnem po liftu 750 z 2005roku.Z gory dziekuje za odpowiedz od znawcow tematu!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, ma ten sam problem. Wyjdzie to troche pozniej, bo to swiezy model jeszcze.
Opublikowano
to nie fajnie ze bmw ma w d..... przyszlych klientow i posiadaczy.cos mi sie zdaje ze zostane fanem tego modelu z internetu bo niestety nie ma jako takiej mozliwosci sprawdzic czy dany egzemplarz ma ten problem na samej jezdzie probnej.poprostu loteria ze wskazaniem na... przegrana.chyba ze jestem w bledzie odnosnie mozliwosci diagnozy tej usterko (charakterystyczne błedy w kompie itp ) - ale nie sadze
Opublikowano
...bo o ile dobrze rozumiem to poczatkowe objawy to poprostu dolewanie powoli plynu co jakis czas i tyle...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
...bo o ile dobrze rozumiem to poczatkowe objawy to poprostu dolewanie powoli plynu co jakis czas i tyle...

Dokładnie tak, a jak już padnie, to trzeba dolewać ciągle. Niefajna sprawa i jeden z wielu minusów tej świetnej V8-mki.

Opublikowano
...przerabial juz ktos ten problem?bo jak narazie to tylko czytam ze gdzies tam cos komus....:)
Opublikowano
Czyli to prawda ze nawet w bmw ksiegowi robia auta a nie inzynierowie bo to kolejna baardzo duza wpadka konstrukcyjna wpadka... :idea: przypomne chociazby o problemie m54b22 OLEJAK!!!
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam mam własnie problem z wyciekiem przez te nieszczelna rure która idzie między cylindrami pod kolektorem ssącym czekam właśnie na przesyłkę z USA z rurą teleskopową do mojej 735 słyszałem że ktoś w polsce robi podobny patent jak rura teleskopowa może ktos wie lub ma namiary na tę osobę
Opublikowano
Poszukaj kolegę Sebek na forum 7er.pl. On ma patent na ta rurkę i sprzedaje udoskonalona wersje. Problem dotyczy w zasadzie wszystkie BMW z silnikami V8.